Premijera pjesme Ovej i Aras benda Jindasi


Bend Jindasi je formiran u januaru 2018. godine, kao potreba da se kreira eksperimentalna muzika, bez žanrovskog ograničenja. Te su do kraja iste godine, završili materijal za svoj debitantski album. U januaru 2019. godine, Jindasi potpisuju ugovor za izdavaštvo s Muzičkom produkcijom BHRT, stoga su objavili svoj prvi singl s njihovog albuma “Ovej i Aras”

Njihov prvijenac je inspirisan pozorišnim tekstom “Bajka o Sarajevu”, autora Gorana Simića. Autor spota je Midhat-Ibrahim Memija, koji je Oveja i Arasa smjestio u današnje vrijeme, te kroz simboliku oslikava sukob između njih dvojice, te razloge sukoba koji su itekako prisutni i u današnjem vremenu. Pjesma je satkana od žargona i uzrečica, te opisuje neke od svakodnevnih situacija i pozitivnih osobina lokalnog stanovništva. Ovej i Aras kreira jednu pozitivnu sliku o mentalitetu i pozitivnim navikama bilo koje urbane sredine na Balkanu.

Članovi benda su Narcis Zečić-flauta i vokal, Benin Mujkić- truba i back vokal, Mirza Salković- gitara, Kemal Herenda- Bas gitara i Rifet Čamdžić-bubnjevi i perkusije.

Nakon pjesme “Ovej i Aras”, bend završava snimanja video spota za pjesmu “Slušaj”, koji će premijerno biti prikazan u martu ove godine. Kompletan album će biti objavljen na jesen ove godine, u izdavaštvu Muzičke produkcije BHRT. Dragi aktivci poslušajte prvijenac benda Jindas, ali svakako pratite i podržite njihov rad i trud.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist