RadiYoaktivno pojačanje!


Program prvog community radija u BiH “RadiYo Active” Zenica obogaćen je sa novih 10 autorskih emisija koje vode mladi ljudi. Nakon poziva za prijem novih članova na radiYoaktine frekvencije, svi prijavljeni prošli su Press školu na kojoj su imali priliku da nauče osnovne novinarske forme, kao i da se pobliže uključe u rad i funkcionisanje radija Active. Press škola trajala je dva mjeseca, a istu je vodila mentorica Ajla Heralić, te su polaznici pored press škole prošli i obuke u live radio emisijama sa voditeljima i voditeljicama koji na radiju vode svoje emisije preko dvije godine.

Pred voditelja i voditeljica, u produkcijskom timu i tehničkoj podršci sada su se pridružili i Hadis Huseinović, Zerin Husejnović, Abas Hamzi koji su prošli mentorsku obuku koju su vodili Nermin Bihorac, te Elmin Marevac.

U nastavku pregled novih radiYoaktivnih emisija:

Voditeljica: Dženita Hečimović, FUKAŠ UTORKOM, utorak 14:30-15:30h
Voditeljica: Adna Razić, BAŠTINA SPORTA, srijeda 15:30-16:30h
Voditelj: Dario Kustura, POLA URE KUSTURE, srijeda 20:00-21:00h
Voditelji: Tarik Karalić i Ammar Isaković, HALL OF FAME, srijeda22:00 – 23:00h
Voditeljica: Berina Lušija, LABORATORIJA ZNANJA, četvrtak17:00-18:00h
Voditeljica: Ilma Agičević, EX-YUPEDIA, subotom 10:00-11:00h
Voditeljice: Hena Kepeš i Adna Agičević, LOKATIVNI INSTRUMENTAL, subota 15:00-16:00h
Voditelj: Imran Telalović, DŽIMIJEV BUĆKURIŠ, subota od 16:30-17:30h
Voditeljica: Ena Šehić, SA SOBOM NA TI, subota 18:00-19:00h
Voditelj: Jalal Romano, IL MONDO, nedjelja 11:30-12:30h
Voditelj: Asim Kalčo, EKO RADAR, nedjelja 16:00-17:00h

Trenutno se na radiyoaktivnim talasima emitira 25 autorskih emisija, a od nedavno radio je počeo i sa emitiranjem radio drame “ZENIOR” koju pišu i glasove posuđuju Abas Hamzi, Dario Kustura i Kenan Beganović.

Sve ovo utjecalo je da Active kao medij koji služi zajednici tokom godina, bude i prepoznat od svoje lokalne zajednice i njenih građana. Pored toga, Active je u ranijim godinama ostvario i saradnju sa radiom iz Niša “Super radio”, kada je više od dvije godine emitirana live međudržavna radio emisija na ovim prostorima, između BiH i Srbije. Trenutno imate priliku slušati i emisiju ĐE ZAPELO? koja se emitira iz Srebrenice i Zenice, a o tome pročitajte više OVDJE.

Udruženje “Naša djeca” Zenica je od Regulatorne agencije za komunikacije BiH krajem 2011. godine dobilo dozvolu za emitovanje programa radija “Active” putem FM frekvencije, te smo na taj način postali prvi istinski community radio u Bosni I Hercegovini. Specifičnost radija se u najmanjoj mjeri ogleda u činjenici da posjedujemo licencu od navedene agencije. Specifičnost radija je u njegovom timu koji broji skoro 40 mladih I djece (broj varira iz razloga što mladi odlaze na studije van grada ili BiH te uvijek dolaze novi) koji svakodnevno kreiraju programske sadržaje koji su od značaja za zajednicu u kojoj mladi I djeca punopravno participiraju. Više o radiju možete pronaći na našem portalu (www.activezenica.org).

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist