Održano drugo takmičenje u govorništvu u Zenici!


Danas je u Zenici održano, drugo po redu, takmičenje u govorništvu na temu ”Šta za Bosnu i Hercegovinu znači pristupanje Evropskoj Uniji?”

U Velikoj sali grada Zenice danas, 2.februara 2019. godine, na takmičenje u govorništvu odazvao se mali broj učenika. Iako su i studenti i srednjoškolci imali pravo učestvovati na takmičenju, broj učesnika je bio oskudan!

“Što se tiče samih učesnika odaziv je stvarno mali. Očekivali smo više!” kazala je Ajna Dizdarević, glavni organizator takmičenja za radio Active.

Učesnici su imali priliku iznositi svoje stavove i razmišljanja na temu ”Šta za Bosnu i Hercegovinu znači pristupanje Evropskoj Uniji?” ali i na temu iznenađenja “Koje posljedice Brexit ima na Europsku uniju?”

Kao i uvijek takmičari su došli spremni i diskutovali o važnim pitanjima. Nagrada za tri prva mjesta jeste direktan plasman na nacionalnu sesiju koja će se održati u Mostaru od 22.2 do 26.2.2019. Pored ove nagrade prvoplasirana Vildana Huseinspahić je osvojila put u Graz i novčanu nagradu u visini od 50KM!

Željeli smo saznati i kakvi su to utisci takmičara i šta imaju poručiti za naš radio:

“Prvi put se susrećem sa takmičenje iz govorništva. Nisam znala šta da očekujem,ali sam odlučila da pokušam. Vjerovala sam u svoje sposobnosti. Neko samo pouzdanje mi je davalo to što sam član gradskog debatnog kluba Agora. Kao što sam već pomenula ovo je bilo moje prvo takmičenje pa nisam očekivala pobjedu. Željela sam da steknem novo iskustvo,da steknem nova prijateljstva. Kada su prozvali moje ime i rekli da sam ja osvojila prvo mjesto nisam znala kako reagovati. Zahvaljujem se još jednom organizatorima na organizaciji ovog takmičenja koje je bilo fer i korektno te se nadam da će u budućnosti postojati još ovakvih takmičenja i druženja.” kaže Vildana Huseinspahić pobjednica današnjeg takmičenja.

Takmičenje je održano u organizaciji regionalnog ureda Evropskog parlamenta mladih uz podršku sponzora.

Svim takmičarima želimo puno sreće i još više uspješnih govora!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist