Prijavi se i ti na ovogodišnji HAMMERIT!


ZeForge Community ponovo organizuje najveći IT event u Zenici sa željom da doprinese razvoju i jačanju IT sektora. Ovaj događaj će privući veliki broj IT kompanija iz BiH i regiona, te će posjetiocima ponuditi puno zanimljivog sadržaja: od predavanja, radionica do opuštenog druženja i networkinga.

 

HammerIT je zamišljen kao cjelodnevno druženje s IT kompanijama na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zenici, Multiplex Ekranu Zenica, a namijenjen je srednjoškolcima, studentima, zaposlenim, nezaposlenim, te svim onim koji bi voljeli da nešto više nauče o samom IT-u. Pored predavanja, svi posjetioci će moći uživati u opuštenoj atmosferi uz DJ-a, piće i ostale sadržaje koje nudi Multiplex Ekran Zenica.

Događaj je rezervisan za 23. mart 2019. godine kao poklon našem gradu za njegov rođendan, a počet će u 10:30h uz prvu kafu, nakon koje ćemo i zvanično otvoriti događaj. Sigurno je da vas očekuje veliki broj super zanimljivih predavanja i radionica.

Cjelodnevna predavanja iz oblasti Frontenda, Backenda, UX/UI, QA, DevOpsa i sistem
administracije s početkom od 11:00h. Predavanja će se odvijati istovremeno u tri kino dvorane i posjetioci će biti slobodni da odaberu ono koje im najviše odgovara i za koje su najviše zainteresovani. Predavači su iskusni developeri sa višegodišnjim iskustvom iz najboljih IT kompanija u BiH.

Šta je zapravo ZeForge Community?

U razgovoru sa Mirzom Sikirić i Eminom Dedić, saznali smo da je ZeForge Community prva zajednica programera u Zenici koja aktivno radi i djeluje od sredine 2017. godine s osnovnim ciljem promocije IT tehnologija u Zenici i kreiranja IT akademije, koja bi omogućila stvaranje veoma tražene snage u IT industriji i na kraju zapošljavanje, što predstavlja ultimativni cilj ove zajednice.

Do sada smo aktivno radili na promociji IT tehnologija, tako što smo uspješno organizovali veliki broj redovnih Meetupa za naše članove i zaljubljenike u IT. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom posjetom i povratnim informacijama koje smo dobili od prisutnih. Drugi segment, izgradnja jake akademije, koja je već počela u septembru 2018. godine s prvim polaznicima.

ZeForge Akademija nudi besplatan i veoma intenzivan program edukacije iz web programiranja koji obuhvata sve aktuelne programske jezike, tehnologije i framework-e te nudi praktično i korisno znanje neophodno za dalji rad u ovom sektoru. Vjerujemo da će ZeForge Akademija uskoro predstavljati veoma bitan i jak faktor za stvaranje IT kadra u Zenici, a i šire. Želja nam je da u budućnosti ponudimo znatno širu ponudu kvalitetnih edukacija koja će pružiti neophodna praktična znanja za polaznike.

Naša vizija jeste Zenica prepoznatljiva kao mjesto koje kreira i okuplja veliki
broj stručnjaka iz IT-a, nudi priliku svakome da se dokaže i potiče kreativno razmišljanje. Održavanjem ovog i sličnih događaja želimo postići da Zenica postane dio cjelokupne IT scene u BiH. Smatramo da ovaj sektor ima veliki potencijal za dalji razvoj, kako našeg grada, tako i BiH.

Hammer IT događaj je pokazao da se na ZeForge Community može i mora računati u svim budućim projektima i aktivnostima u Zenici vezanim za promociju IT-a, a i edukacije što dokazuje naša ZeForge Akademija koja već daje odlične rezultate.

Očekujemo da ponesete samo najbolje utiske iz Zenice i da budete opet tu za sljedeći HammerIT.
Hvala našim partnerima na nesebičnoj podršci koju su nam pružili do sada.

Prijavi se i ti na ovogodišnji HammerIT!

Više o događajima pratite na stranici https://www.facebook.com/zeforge/ 

Slike preuzete sa: ZeForge

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist