Renovirana fiskulturna sala OŠ “Edhem Mulabdić”


Nakon dva mjeseca radova, fiskulturna sala Osnovne škole “Edhem Mulabić” u Zenici je danas svečano otvorena. Uz pomoć Turske vojne misije uprava škole je obnovila dvoranu i time učenicima ali i nastavnicima omogućila kvalitetniji rad.

Danas imamo svečanost u našoj školi. Naime, obnovljena je fiskulturna sala koja je pod pokroviteljstvom Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini renovirana i jako smo sretni i zadovoljni. – izjavila je na početku našeg razgovora direktorica Osnovne škole “Edhem Mulabdić” – Smaka Zuhra

Uz mnogo uloženog truda i rada, sala je od danas spremna za mnoge sportske događaje i manifestacije, kao i bogati nastavni plan i program.

Za mene je ovo danas jedan od ljepših dana iz razloga što su nam uslovi sigurno sada bolji i puno kvalitetniji nego što su do sada bili. Nadam se da ćemo ovdje ostvariti sve naše ciljne zadatke koji su pred nama i da će uspjeh, u svakom polju, biti puno bolji i kvalitetniji. – prokomentarisao je Namir Rizvić, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u ovoj školi.

Danas je bio upriličen bogat program tokom otvorenja renovirane sale. Gosti, kao i nastavnici, su uživali u sadržaju koji su pripremili upravo učenici ove osnovne škole, a prijatelji iz Turske su imali priliku vidjeti tačke programa koje su izvedene i na njihovom jeziku. Nakon presijecanja vrpce i svečanog otvorenja sale, odigrana je i prva odbojkaška utakmica.

Nama ovo predstavlja veliku radost, da se družimo kao razred i da održavamo časove u ovoj sali. Mi ovdje gradimo znanje za budućnost koja nam je jako bitna. Sada je ovo jedna potpuno nova i lijepa sala u kojoj ćemo graditi prijateljstva. – izjavila je učenica osmog razreda, Aja Muslić.

Rad u ovoj sali, prije renoviranja, je bio otežan. Pored časova nastave, sala je korištena i za treninge zeničkih klubova. Tokom našeg razgovora direktorica ove osnovne škole, Smaka Zuhra je naglasila da osim što je stvoren kvalitetan prostor za osnovnoškolce, salu će kvalitetnije koristiti i mlade sportske nade.

Nama je ovaj projekat vrlo važan za učenike i nastavnike ove škole, za buduće sportiste, talente, za košarkaške, teniske i ostale klubove koji treniraju u našoj školi i za širu društveno-političku zajednicu, za naš grad Zenicu. – rekla je za Radio Active Smaka Zuhra.

 

 

Slike preuzete sa stranice OŠ “Edhem Mulabdić” Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist