Kad se učenici slože, grad se očistiti može


Danas, 22. marta, se u našem gradu desila jedna divna akcija koja je za svaku pohvalu. Naime, Mreža vijeća učenika ZDK-a je organizovala akciju čišćenja našeg grada pod nazivom “Kad se učenici slože, grad se očistiti može”. 

Srednjoškolci su izašli na ulice, zasuli rukave, te nabacili rukavice i kese u ruke i zajedničkim snagama očistili Kamberoviće polje, koje je na neki način ogledalo našeg grada. Pokazali su zašto je važno da održavamo naš grad čistim, ali i koliko je zapravo bitno aktivirati se u svojoj zajednici i na taj način doprinijeti njenom napretku.

Ja sam ispred Medicinske škole i baš mi je lijepo danas, pogotovo što je sunčan dan i što smo se mi mladi srednjoškolci skupili da zajedno učinimo nešto dobro za našu zajednicu, to jest da našim zajedničkim snagama očistimo naš grad, Zenicu – kaže jedna od učenica


Ja sam Hamza Starčević, i predstavnik sam vijeća Prve gimnazije, i danas sam tu sa 20ak učenika iz svoje škole, te smo danas došli očistimo grad Zenicu.
Vrlo mi je drago što smo se okupili, ovo je predivno iskustvo što se možemo družiti, smijati, ali i uraditi nešto dobro za naš grad.

Svaka čast srednjoškolcima Zenice na uspješnoj akciji i želji za mijenjanjem naše zajednice na bolje. Pokazali su da su mladi ti koji mogu da donesu pozitivne promjene i da doista budućnost na njima ostaje.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist