U Zenici istrčano 10 kilometara


Sinoć su ulice Zenice bile ispunjene zabavom i aplauzima, uspješno istrčanim kilometrima, ali i umorom koji je nakon trke magično nestao. Ovogodišnja utrka 2. “Zenički noćni cener” okupio je ljude iz cijele BiH, ali i drugih država. Svih 600 učesnika su trčali zajedno, sasvim jednaki.

Počevši trku u centru grada, trkači i trkačice su započele još jedno svoje iskustvo koje ih je obogatilo i ostavilo Zenicu i Zeničane u dobrom sjećanju.

“Prezadovoljni smo, jer smo ostvarili cilj, a to je da moja supruga istrči prvi put 10 kilometara. Ja sam već trčao, ona nije. Za naše godine je bilo fantastično i Zenica Trči uvijek napravi bolje nego što očekujemo. Podrška volontera je bila vrhunska, malo gdje sam ovo doživio.” – izjavio je za Radio Active posjetilac ove utrke.

“Već sam drugi put ovdje i sve je ekstra. Podrška je bila i više nego na nivou.” – prokomentarisao je učesnik 2. “Zeničkog noćnog cenera”.

“Bilo je prelijepo, nije nigdje k'o u našoj Zenici. Bila sam na mnogim utrkama, ali ovdje je nešto posebno, u našem gradu. Zadovoljna sam i podrškom naših građana. Tek sam istrčala, pa sam malo zbunjena, uglavnom sam zadovoljna.” – dodala je Zeničanka koja je upravo u tim momentima završila utrku.

Osman Juzunović i Lucia Kimani su prvoplasirani, a Faris Kobilica i Amna Subašić su Zeničanin i Zeničanka koji su najbrže prošli kroz cilj.
Urednica i voditeljica emisije POZITIVA Radija Active, Ajla Heralić, je također istrčala svojih prvih 10 kilometara.

Preliminarnu listu trkača i trkačica koji su završili trku, možete pogledati OVDJE.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist