Čelik želi pobjedu protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog


Dana 10.05.2019.godine u prostorijama kluba N.K.Čelik održana je press konferencija povodom utakmice 31.kola BH telecom Premijer lige između N.K.Čelik i H.Š.K.Zrinjski.

Crveno-crni su matematički osigurali opstanak, te do kraja prvenstva mogu opuštenije igrati, te možda šansu pružiti i nekim mlađim igračima, koji dosad nisu imali mnogo prostora za igru.

Prisutnim medijima obratili pomoćni trener Asim Hrnjić, te napadač Ševko Okić.

Pomoćni trener Čelika najavio je duel protiv jedne od najboljih ekipa, ali i najavio određene promjene u timu za predstojeću utakmicu.

Čeka nas teška i zahtjevna utakmica jer igramo protiv aktualnog prvaka i ekipe koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo biti odgovorni i čvrsti, te da osujetimo njihove dobre strane i da iz meča izađemo kao pobjednici” kaže Hrnjić.

Biće određenih promjena u ekipi u odnosu na prethodne utakmice

Nema nam Varde, Miletića koji su povrijeđeni, te kartonirani Jurina. U ekipu se vraćaju Okoli, te ova trojica posuđenih koji nisu mogli igrati protiv Sarajeva. Moguće je da bude promjena u zadnjoj liniji, teško nam je nadomjestiti ovu povredu Miletića, koji je bio malo iskusniji nego Vrhovac i Ćubara, koji su ispod 21. godine i mislim da je to jedan od razloga nešto lošijih igara u zadnje vrijeme, posebno kada je u pitanju odbrana”, istakao je Hrnjić

Jedna od najvećih prijetnji za gostujući gol je Ševko Okić, jedan od najboljih igrača crno-crvenih u ovoj sezoni. Ovaj ofanzivac nada se da će danas slaviti pobjedu protiv ekipe koju jako poštuje.

” Očekujem otvorenu utakmicu, protiv nas će biti dobar protivnik, koji je aktuelni prvak države. Sigurno da ćemo mi nastojati što bolje odigrati, probati doći do sva tri boda pred našim navijačima i skupiti što više bodova do kraja prvenstva. Respekt Zrinjskom, ali zna se da smo mi veoma dobra ekipa na domaćem terenu i vjerujem da ćemo to i pokazati”, istiće Okić.

Crveno-crni su ove sezone igrali veoma dobro u utakmicama protiv Zrinjskog, kako kući tako i na strani.

To su bile dvije sasvim različite utakmice, u Zenici smo ih dobili 1:0, a u Mostaru izgubili 3:0, iako smo mnogo bolje odigrali recimo u Mostaru, a eto na kraju smo poraženi. Mi smo ostvarili svoj cilj, a oni još matematički imaju šansi za titulu, iako mislim da je prvenstvo gotovo i da oni neće odbraniti titulu. Ipak očekujem jednu napadačku utakmicu i na kraju  neka pobijedi bolji”, kazao je Okić.

Utakmica počinje u 17h,a mogući sastav Čelika za utakmicu: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Okoli (Mahmić), Pecelj (Livaja), Jamak, Grahovac, Okić, Salčinović (Lelić), Dedić i Dilaver


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist