Najava šesnaeste epizode emisije “Đe zapelo?”


Polako dolazimo do kraja jula, kada je vrijeme za šesnaesto izdanje emisije „Đe zapelo“. Kao što znate, „Đe zapelo“ je radijska emisija koju zajedničkim snagama rade UPSMedia radio iz Srebrenice i Radiyo Active iz Zenice.

Emisiju pod nazivom „Đe zapelo“ emitujemo dva puta mjesečno, i to jednom kao domaćini iz Zenice i jednom iz Srebrenice. Osim aktuelnosti iz Zenice i Podrinja, ova emisija u fokusu ima mlade ljude i teme koje se tiču mladih u BiH.

Naša tema ovog puta tako je „Ko bi se igrao rata?“, a tiče se pitanja da li bi mladi u BiH ratovali. U okviru teme, u srebreničkom studiju ugostićemo Biljanu Sušić, psihologa u Domu zdravlja Srebrenica, i profesora na Univerzitetu u Tuzli Adiba Đozića, sociologa.

U zeničkom studiYu gostovaće član Dječjeg parlamenta Anes Hrnjić i facilitatorka Dječjeg parlamenta Emina Horić. Kroz našu redovnu, tematsku anketu pitali smo vas šta rat donosi i ima li pobjednika u ratu.

Kako i u svakoj epizodi, i ovaj put pripremili smo šaljivu anketu. Ovaj put pitali smo vas – S kim ratujete ovih dana?

U rubrici (ne)dešavanja očekuju vas priče koje su obilježile protekli period u Srebrenici i Zenici.

Uz sve ovo, dosta dobre muzike, naravno. Dovoljno razloga da ne propustite poslušati 16. izdanje emisije “Đe zapelo”, i to – u nedjelju, 28. jula u 10.00h na 88,5 FM i u utorak, 30. jula, u 13.30h, na 103,5 FM.

Čujemo se!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist