Ajdin Spahić: Moj san je da zaigram u Ulker Sports Areni


Ajdin Spahić, rođen 2003 godine u gradu Zenica. Trenutno je drugi razred srednje Medicinske škole a košarku trenira dugih 8 godina.

 

Imao je veoma zanimljiv početak. Svoje prve košarkaške korake je napravio u osnovnoj školi još u 3 razredu zahvaljujući njegovoj učiteljici Vanji Bulajić koja je prepoznala njegov talenat i preporučila njegovim roditeljima da krene trenirati sport koji je danas sastavni dio njegovog života.

U tom periodu nalazio se u našoj školi klub OKK “Abeceda” u kojoj sam počeo svoje prve košarkaške korake. Moj prvi trener je bio Haris Milak sa kojim sam do prošle godine (2018) trenirao i učio ovaj plemeniti sport, ističe Ajdin.

U svojoj dosadašnjoj skromnoj karijeri igrao je u OKK “ Abecedi” gdje je ostvareno prvo mjesto na nivou Ze-do kantona u sezoni 2016/2017. Trenutno je u KK “Vukovima” na čelu sa trenerom Adisom Bajramovićem gdje su ostvarili 1. mjesto u sezoni 2018/2019.

Meni posebno priznanje jeste također 1. mjesto na nivou Federacije BiH u okviru moje osnovne škole gdje sam dobio prestižno priznanje za sportistu generacije u  školi, dodaje Spahić.

Njegov  košarkaški uzor je naš mladi igrač Džanan Musa koji je već dostigao vrhunske rezultate koje bi on jednoga dana volio ostvariti.

Sviđa mi se njegov stil igre, njegovi potezi, njegova maštovitost na terenu. Jednostavno uvijek uživam kada ga gledam na Tv-u, dodaje Ajdin.

Definitno moj san je da zaigram u Ulker Sports Areni koja se nalazi u Turskoj, tačnije  košarkaski klub Fenerbahče. Tu vlada nevjerovatna atmosfera koja daje poseban osjećaj i podiže adrenalin do usijanja, ističe Spahić.

Kao što je već spomenuto da bi volio da zaigra u poznatoj Euroligi za njegov najdraži klub Fenerbahče, nada se da će ostvariti sve svoje ciljeve i ambicije te jednoga dana zaigrati za ovaj klub nekoliko sezona.

Njegova  najveća podrška u svemu pa tako i u košarci je prije svega njegova porodica i prijatelji . Isto tako ogromnu podršku ima i od njegovih trenera, suigrača a posebno od direktora kluba, Haruna Čolića koji je trenutno zadužen za njegovu karijeru.

 Mladi trebaju biti uporni i raditi jer talent je 10% a rad 90%. Ne trebaju odustati od svojih ciljeva i ambicija, kao što ni ja ne odustajem od svojih. Moj izbor je bio košarka ali mladi trebaju izabrati sport u kojem se pronalaze i koji vole jer svaki sport stvara lijepa prijateljstva i jos ljepše uspomene koje se pamte cijeli život, dodaje Ajdin.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist