Naked Maja – brend koji pruža osjećaj udobnosti i kvaliteta!


Novi brend čiji je početak obilježen laganim pamučnim haljinama i waistbag torbicama.
Sa svakim komadom odjeće Maja Alibegović želi da istakne ljepotu, stav i posebnost žene,
a pri tome da vlada osjećaj slobode i neograničenosti!

 

U okruženju kakvom živimo nekada je teško pronaći adekvatnu temu za naredno izdanje emisije, a posebno za emisiju Spomenar čiji je koncept takav da prije svega predstavljamo osobe i njihove stavove, ideje koje imaju, koje realiziraju ili kroz koje djeluju. Tragajući za takvom osobom, na Instagramu sam naišao na profil naked_ maja koji mi je privukao pažnju svojim nazivom. Sjetio sam se slike koju smo spominjali na kolegiju Umjetnost i kultura, La Maja desnuda ili Naked Maja, koja je jedna od najpoznatijih slika Francisca de Goye. Jednim znatiželjnim klikom na profil sam zavirio u kreativni svijet osobe koja je je sve osim “naked” na tom istom profilu. Nakon što sam pregledao fotografije na kojima pozira žena sa svojim kreacijama, shvatio sam da odmah moram stupiti u kontakt sa njom i pozvati je u moju emisiju.

Maja Alibegović je osoba koja stoji brenda Naked Maja koji je osnovan na ljeto 2019. godine sa ciljem da svakoj ženi pruži osjećaj udobnosti, posebnosti, neograničenosti i slobode. Ljeto 2019. godine je bio početak za brend koji je obilježen laganim pamučnim haljinama i waistbag torbicama, a sada u ponudi Maja ima i ruksake, cekere, dukserice i duks haljine. Uživa u tome da pravi stvari koje i sama voli da nosi. Voli udobnost, minimalizam, a opet dašak avagardnog. Planovi za budućnost su odjeća za muškarce i za mališane. U stvari koje pravi je uloženo mnogo ljubavi i kao za svaki posao trebalo je dosta truda i volje, ne spavanja i ulaganja, a iskrena je Maja da je najviše trebalo hrabrosti započeti sve s obzirom na to da se u ovu priču upustila bez ikakvog predznanja o bilo čemu. Sama je naučila raditi na mašini, otkrivanju materijala, dijelova za detalje, ruksake itd. Posebno joj godi podrška porodice i prijatelja i njihova vjera u nju joj daju vjetar u leđa.

Najveća sreća, satisfakcija i inspiracija su mi ljudi, koji nešto naruče, pa onda i drugi put ponovo. To znači, da to što radim, radim kako treba i da trebam nastaviti, biti još bolja.

Pogledajte galeriju fotografija Majinih rukotvorina i uvjerite se da nisam pogriješio sa izborom moje gošće. Neke od njenih kreacija možete naći i u trgovinama izvan Bosne i Hercegovine. Ukoliko niste imali priliku da poslušate emisiju koja je bila na programu RadiYo Activea  možete je poslušati ovde i saznati nešto više o Maji i o njenoj ideji koju je pretvorila u stvarnost.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist