Ostani kući i slušaj RadiYo!


Uslijed novonastale situacije, pandemije Korona virusa (COVID-19) koja je pogodila cijeli svijet, pa tako i nas, obavještavamo vas da smo bili prinuđeni da sve naše aktivnosti odgodimo do daljnjeg.

Na radiYu se inače, na sedmičnom novou, realizuje cca. 30 različitih autorskih live emisija; kao i emisija Aktivno prespavali koja se emitira pet puta sedmično. Svakodnevno se trudimo da svu negativnu energiju konvertujemo u pozitivnu, te je putem radio signala, streama i našeg portala activezenica.org pošaljemo do vas. To radimo i u ovim kriznim situacijama, jer smo community. Međutim, uslijed promjena u svakodnevnom životu koje nam je nametnula ova situacija, i naš radiYo morao je da promijeni shemu programa.

Autorske emisije koje ste navikli pratiti u njihovim redovnim terminima, neće biti emitovane, ali će ih zamijeniti drugi program.

Zenoir je prva kriminalistička radio serija čiji su tvorci momci iz naše ekipe – Dario Kustura, Kenan Beganović  i Abas Hamzi. Svakog dana od 21:00h moći ćete slušati reprize epizoda prve sezone ove serije. Ukoliko ste propustili sezonu ili neku epizodu, ovo je odlična prilika za nadoknadu propuštenog!

Đe zapelo? je radijska emisija koju su zajedničkim snagama realizovali i emitirali RadiYo Active i  UPSMedia radio iz Srebrenice. Osim aktuelnosti iz Zenice i Podrinja, u svim izdanjima ove emisije u moći ćete upoznati mlade ljude, poslušati vedrije teme, kao i opuštenije/šaljive rubrike.

Za vas u rubrici AMBITUS donosimo riječi sa portala activezenica.org pretočene u glas, dok vam u rubrici RadiYo na nogama donosimo priloge o zanimljivim pričama i događajima na naš način, praćene izjavama o mjestu, vremenu, načinu i uzroku priče.

RadiYo Active ima svoj prvi podcast! Kao oblik emisije koji je na našem prostoru poprilično ignorisan, podcast predstavlja kombinaciju tona i slike u formu sličnu epizodičnoj radio emisiji, i najčešće se pojavljuje online. Ovaj naš podcast se bavi tematikom muzike. Sve naše podcaste možete gledati na našem YouTube kanalu, a u programskoj shemi naći će se audio sadržaj podcasta. Don't listen to the radio!

Aktivni RadiYo Građani je projekat u sklopu kojeg smo realizovali i niz emisija o medijskoj i informacijskoj pismenosti u BiH. Tom prilikom smo sa ekspertima iz različitih sfera razgovarali o različitim temama povezanih sa medijskom pismenošću. I ne, teme nisu dosadne i sve nas se tiču!

Klub čitatelja nudi vam preporuke knjiga kvalitetnog sadržaja kako bismo vam olakšali izbor pri odaboru knjige.

I to nije sve, svih ovih sadržaja tu su i emisije projekta Radio Streamed Activism koje su kreirali mladi koji su pričali o problemima u svojim mjesnim zajednicama. Pored toga, tu je emisija Spika, emisija Pokreni se, promijeni se, kao i emisije koje realizuju članovi/članice Dječijeg parlamenta.

Pored emisija, svakodnevno možete čitati članke koje za vas pišu naši članovi/ce, a koje možete pronaći na našem portalu activezenica.org. Tamo možete pronaći riječi onih koji su dobili priliku da ih napišu, a vi da čitate i kojima želimo da potaknemo na kritičko razmišljanje. Ukoliko već niste kliknuli na neki članak, ne znamo šta čekate.

U našem programu ne možete slušati folk i turbo folk ali možete čuti svjetske, elektronske, rep, chill,  alternativne zvukove. A u vanednim situacijama, pripremili smo i vanredni večernji program i koncerte koje možete slušati svake večeri od 22:00h.

S našom programskom shemom, možete ostati kući i uživati u svijetu radio talasa. Ne dozvolite negativnoj energiji da dođe do vas. Zračite pozitivno! Brinite i štitite prvenstveno sebe, jer je ovo jedina situacija u kojoj tako štitite i druge. #StayHomeStayPositive

 

 

 

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist