Gluten tag – novi album grupe Helem nejse


Grupa Helem nejse je vrlo dobro poznata RadiYu Active, jer nas spaja dugogodišnje poznanstvo i prijateljstvo. U više navrata smo surađivali pa su i ovog puta pozitivno odgovorili na naš poziv za razgovor o novom albumu. Kažu da su album “Gluten tag” napravili neposredno nakon završetka ljetne turneje 2019. godine.

 

“Odlučili smo da prije početka sezone rejdio šou-a odemo na Stihijevu vikendicu u Ustipraču, daleko od civilizacije, u potpunu izolaciju i snimimo nove pjesme.”

Tvrde da je takav ambijent bio jako inspirativan, pa su se kućama vratili sa skoro gotovim nacrtima novog albuma.

“Stavili smo ga u ladicu, jer smo se u potpunosti morali posvetiti realizaciji podcasta koji je iziskivao jako puno posla i napora. Onda je stigao januar, malo smo odmorili, napunili baterije i ponovo ušli u studio i u roku od mjesec dana završili album kojem smo dali ime ‘Gluten Tag’.”

Album “Gluten Tag”, Foto: Croatia Records

Sa ponosom ističu da su svoj treći studijski album napravili sami, u vlastitoj produkciji, sa svim postojećim znanjima koje posjeduju, uz naravno, nesebičnu podršku kolega i gostiju. Za sada su zadovoljni reakcijama publike.

“Reakcije su sjajne, iako su okolnosti očajne upravo zbog cjelokupne frke oko Corona virusa. Ipak, ljudi u izolacijama slušaju nove pjesme, što možemo vidjeti po pregledima, instagram storyima i sve većom potražnjom. Biće da pjesme jako dobro dihtuju.”

Kažu da im je drago da su album objavili za vrijeme Coronavirusa jer smatraju da su pjesme pozitivne, pune ljubavi i optimizma, upravo onoga što nam je svima potrebno u ovim teškim trenucima.

“Sad ti ne mogu pomoći ni Gucci, ni Prada, ni Porše, niti bilo koji statusni simbol. Zdravlje je ispred svega, a naš cjelokupan rad i muzika su uvijek za cilj imali da našim pratiocima pružimo jednu dobru dozu mentalne higijene.”

Pjesmu koju izvode zajedno sa Božom Vrećom već smatraju hitom. Kažu da su u saradnju stupili vrlo jednostavno. Napravili su pjesmu, poslali je, a nakon što mu je se svidjela i snimili su je. Pored ostvarene saradnje su stekli i novog prijatelja.

“Božo je brat i velika nam je čast da smo uopće imali priliku saradjivati s pjevačem takvog renomea.”

U planu imaju ostvariti saradnje i sa Šerifom Konjevićem, Giulianom, Mirelom Laković i Rizom Hamidovićem, a na pitanje o budućim projektima, koncertima i slično, momci su odgovorili:

“Radimo punom parom na novim stvarima, jer corona nam je promijenila planove, budući da su nam svi koncerti otkazani u narednom periodu. Vidjećemo dokad će ova pošast biti aktuelna, nadamo se da neće dugo, raja će pobudalit u kućama. Svejedno, mi smo spremni i vrlo uskoro ćemo to i pokazati.”

Ekipa RadiYa Active im je poželjela sreću u njihovim planovima, a oni su za kraj poručili:

“Lijep pozdrav za sve slušalice i slušaoce RadiYa Active Zenica! Ostanite kući, strpite se i ne dajte ničemu da vam ometa mir, staloženost i maksimalni optimizam. Sve bude i prođe. Virtuelno vas grli i voli vaš jedan jedini, ali ne i najbolji, Helem Nejse!”

OVDE možete poslušati cijeli album.

Naslovna fotografija preuzeta sa Facebook stranice Helem nejse.

 

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist