Poziv za supervizore/ce na ovogodišnjoj interkulturalnoj razmjeni u Dječijem selu Pestalozzi u Švicarskoj

Written by on 31/05/2024

Udruženje za brigu i opšta prava djece „NAŠA DJECA“ Zenica jedini je partner iz Bosne i Hercegovine koje u partnerstvu sa fondacijom Kinderdorff Pestalozzi po 7 put od 2017. godine organizuje interkulturalnu razmjenu u dječije selo Pestalozzi.

DJEČIJE SELO PESTALOZZI

Dječije selo je mjesto gdje djeca stiču vrijedna iskustva u kontekstu projekata interkulturalne razmjene. Dijalog sa djecom istog uzrasta pomaže im da prevaziđu predrasude u korist međusobnog razumijevanja. Zajednički kursevi, sportski događaji, igre, diskusije i igranje uloga koriste se kao osnova za učešće djece da se bave važnim temama kao što su diskriminacija, antirasizam, građanska hrabrost i prava djeteta. Oni uče da pristupaju stranim kulturama na odgovarajući način, a kao rezultat toga postaju otvoreniji i zainteresovaniji. Svake godine više od 3.000 djece učestvuje u projektima razmjene, a svako dijete ima priliku da bude dio ove zamjene samo jednom.

PRILIKA ZA BUDUĆE SUPERVIZORE

Cilj  i želja našeg Udruženja jeste da supervizori interkulturalne razmjene, pored članova Udruženja, budu i pedagoški radnici zeničkih škola koji su se pokazali inovativnim u radu sa djecom, kako bi i oni stekli nova znanja i iskustva i upoznali se sa metodologijom rada pedagoga koji rade u dječijem selu Pestalozzi, te nova znanja primijenili u svojoj nastavi.

Supervizori su pratnja ovoj grupi djece tokom 15-dnevne razmjene, te su odgovorni da put i boravak u Dječijem selu “Pestalozzi” u Švicarskoj protekne u najboljem redu.

Ovogodišnja razmjena će biti održana u periodu od 03.09. do 18.09.2024.godine. Supervizori će, kao i djeca, učestvovati u organizovanom programu i radionicama u toku boravka. Tražimo nastavnike/ce koji su voljni da doprinesu našem projektu, kao i da steknu nova znanja i iskustva koja mogu doprinijeti njihovom radu s djecom. Za odabrane supervizore ne postoji naknada (dnevnica) za učešće, ali su troškovi puta, hrane i smještaja pokriveni od strane organizatora.

Ukoliko smatrate da ste baš Vi prava osoba za ovogodišnjeg supervizora/icu, te da svojim znanjima i iskustvima možete doprinijeti realizaciji našeg programa, pozivamo Vas da se prijavite!

Kako se prijaviti?

Sve što trebate uraditi jeste popuniti obrazac (Poziv za supervizore: Interkulturalna razmjena u Švicarskoj (google.com))  i u isti priložiti motivaciono pismo i pismo preporuke. Pismo preporuke nije obavezno, ali nosi dodatne bodove prijave.

Broj supervizora je ograničen, te će prijave biti bodovane. Prednost dajemo nastavnicima/cama koje nisu ranije učestvovali/le kao supervizori.

ROK ZA PRIJAVU: 10.06.2024., do 16:00 sati.

Odabrani aplikanti će biti kontaktirani najkasnije do 15.06.2024. godine.

Za sve dodatne informacije i pitanja možete nas kontaktirati putem maila adna.ndjecaze@yahoo.com


RadiYo Active

Current track

Title

Artist