Poziv za pomoć osobama i porodicama iz područja pogođenih poplavama i klizištima

Written by on 07/10/2024

Određeni dijelovi Bosne i Hercegovine pogođeni su teškim poplavama i klizištima, što je dovelo do raseljavanja velikog broja porodica, uključujući žene i djevojčice. U ovim teškim trenucima, TPO Fondacija i Univerzitetski gender resursni centar pozivaju sve građane/ke,
nevladine organizacije, medije i širu zajednicu da se uključe u hitnu akciju pomoći onima koji su ostali bez svojih domova.
Usaradnji sa Udruženjem Nera Konjic i Crvenim križem Konjic, otvorena je mogućnost da direktno pomognete slanjem paketa s osnovnim životnim potrepštinama, koje su trenutno najpotrebnije pogođenima.
Kako možete pomoći?
Pomoć se može poslati brzom poštom na adresu:
Crveni križ Konjic
Kolonija 34
884000 Konjic
Tel: 036 / 726-183
Mob: 062 / 286-576
Ako živite u Zenici, svoje priloge možete dostaviti u prostorije Crvenog križa Grada Zenica u periodu od 12:00 do 18:00h.
Za unesrećene u poplavama u našoj zemlji otvoren je humanitarni telefonski broj 17039. Pozivom donirate 2 KM.
Sadržaj paketa: čarape, peškiri, donji veš, lična kozmetika, pidžame, papuče, higijenski ulošci, analgetici (lijekovi za bolove) i druge stvari koje mogu biti od pomoći. Ove potrepštine su od vitalne važnosti za ljude koji će biti zbrinuti i izmješteni sa pogođenih  područja. Ovo je još jedna situacija gdje je vrlo važno da žene i djevojke imaju pristup besplatnim menstrualnim potrepštinama za šta se TPO Fondacija svakako zalaže već dugi vremenski period s ciljem olakšavanja života ženama i djevojakama koje su najranjivije u ovakvim kriznim situacijama.
Trenutne potrebe su također i:
▪️ Vreće za spavanje
▪️ Kreveti
▪️ Madraci
▪️ Lopate
▪️ Čizme
▪️ Prehrambeni paketi
▪️ Voda
▪️ Higijenski paketi
▪️ Pumpe za izbacivanje vode
▪️ Isušivači
Ako ste u mogućnosti, vaše donacije odmah pakujte u kartonske kutije. Najljubaznije vas molimo da prilikom doniranja navedene opreme i sredstava, vodite računa da ista budu u novom i upotrebljivom stanju.

RadiYo Active

Current track

Title

Artist