Glumica Daria Karić traži svoje mjesto pod Zapadnim nebom

Written by on 14/07/2017

Želim vam pisati o djevojci za koju mi rekoše da je vrijedna spomena. Kao veliki realista, moradoh svojim očima da se uvjerim da  je Daria Karić zaista talenat koji zaslužuje mjesto u našoj rubrici  za pozitivne primjere. Temeljno proučivši oficijelnu stranicu njenog umjetničkog rada dostupnu ovdje, stručno odredih da ću napisati koju riječ o njenom liku i djelu.

Daria je perspektivna mlada glumica rođena i odrasla u Zagrebu. Ozbiljno je zaplivala glumačkim vodama po završtku Umjetničke akademije u Osijeku. Preselivši se sa brdovitog Balkana na daleki Zapad, drugi ciklus glumačkog studija završila je u gradu New York-u na glumačkoj akademiji “The Actors Studio Drama School” koju su osnovali ni manje ni više nego Oskarovci Ellen Burstyn, Harvey Keitel i Al Pacino. Završivši ovaj ciklus zasluženo je dobila titulu prve Hrvatice koja je magistrirala na ovoj prestižnoj akademiji.

Kao jednoj od najboljih i talentom najistaknutijih studentica tokom školovanja na Akademiji dodijeljena joj je stipendija “Schubert Foundation Scholarship”. Ovakvo priznanje njenom radu značajno je i iz razloga što je Organizacija obitelji Schubert vlasnica najvećih kazališnih kuća na Brodway-u.

Dvije godine je bila i dio velike priče zvane “Sarajevo Film Festival”. 2015. godine radila je kao strani volonter, a 2016. godine je učestvovala u programu ” Talents Sarajevo” koji na svojim radionicama i seminarima svake godine ugosti veliki broj glumaca, producenata, režisera, filmskih kritičara..

Daria trenutno živi i radi u New Yorku gdje polako, ali sigurno iz dana u dan te iz uloge u ulogu ostvaruje svoj životni san da postane svjetski poznata i cijenjena glumica. Dokaz je, srećom jedan od mnogih, da nije nemoguće izgraditi zapaženu karijeru izvan rodnih granica.

Važna je komponenta puta ka uspjehu poznavati sebe, svoje mogućnosti i talente. Svakodnevno raditi na izgradnji i usavršavanju istih je od krucijalne važnosti jer sami ste sebi najbolji trener i sudija.
Inspirativni članci, video i audio sadržaji, tekstovi i knjige dostupi su iza svakog čoška, ali na vama je da ne budete lijeni nego kreativni i uporni. Sigurno ste rođeni da budete odlični u nekom poslu pa vi bivajte svestrani sve dok ne pronađete ono što ćete čitavog života “s pjesmom” raditi.

 

 

 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist