Optička iluzija pomoću “Body painting” tehnike

Written by on 02/12/2015

Pojedina umjetnička djela imaju za cilj da šokiraju, dok druga imaju za cilj da budu lijepa. Možda, bez naše male sugestije, ne biste otkrili šta je zapravo na fotografiji, svima se čini da je u pitanju tropski papagaj.

Još uvijek mislite da je papagaj? Onda morate još gledati. Na fotografiji se nalazi mlada žena. Ovu nevjerovatnu iluziju stvorio je bivši svjetski šampion u body painting-u, 35-godišnji Johanes Stoter.
Njena lijeva noga predstavlja rep, a savijena lijeva ruka preko glave kljun papagaja, dok njena desna noga i ruka predstavljaju krila papagaja.
Stoteru, koji inače živi u Italiji bilo je potrebno četiri sedmice da osmisli cijeli projekat, a za samo slikanje bilo mu je potrebno četiri sata, kao i još jedan sat za pravilno pozicioniranje tijela, ruku i nogu.

„Nimalo nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učinimo što vjernijom sliku ptice. Koliko je bilo njoj teško da drži jednu te istu pozu sat vremena, isto toliko je i meni bilo komplicirano uhvatiti što vjerniji trenutak fotoaparatom Konačno, vrlo sam sretan onim što smo postigli. Dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspjelo na prvi pogled prepoznati da na ovoj fotografiji nije pravi papagaj. Kada su shvatili da je to papagaj bili su iznenađeni“, rekao je Stoter.

(pogled.ba)


RadiYo Active

Current track

Title

Artist