Međunarodni dan volontera obilježen i u Zenici

Written by on 05/12/2015

Dan volontera danas je obilježen u Zenici u apsolutnom duhu aktivista koji djeluju na području ove općine. Ovaj međunarodno priznati dan aktivisti Reaktiva i ASU BiH-a su organizovali i realizovali uz pomoć SHL fondacije kod koje su aplicirali na Move on seminar te dobili potrebna sredstva.

Njihova ideja obilježavanja ovog dana ima više faza koje uključuju farbanje klupa na Trgu Alije Izetbegovića u zelenu boju i dekoracijama po izboru volontera, okrugli sto koji je za svrhu imao razmjenu iskustava i ojačavanje lokalne zajednice zajedničkim snagama, te podjela zahvalnica svim volonterima koji su uveličali ovaj dan svojim prisustvom.

Građani su imali priliku da budu dio ove akcije farbanja i oslikavanja klupa, kao i da napišu ohrabrujuće poruke koje su mogli postaviti na štrik koji je bio postavljen duž trga. Mnogi od njih nisu uskratili volontere svog mišljenja i kreativnosti pa su ispunili željena očekivanja volontera da im se pridruže. Akcija je počela simbolično u 11:55h, kao i sve bh radnje, a zahvaljujući velikom broju organizacija učesnica i zainteresovanih građana akcija biva uspješnom te završava tek nekoliko sati nakon početka.

Revolution Slider Error: Slider with alias volonteri not found.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist