Rambo u Zenici ili noć za pamćenje

Written by on 15/04/2016

Noć za pamćenje

U sklopu raznih aktivnosti  Udruženje „Naša djeca“ je bila domaćin trodnevnog  druženja  sa mladim volonterkama i volonterima iz Niša, a kao specijalni gost  se pojavio  Antonije Pušić  alijas Rambo Amadeus (muzičar, tekstopisac satiričnih ili sarkastičnih pjesama) inače Unicefov ambasador.aprila u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ bio je kratak brifing na temu o nevladinim organizacijama i finaliziranje centralnog događaja, a to je nesvakidašnji pristup koncertu  Ramba  Amadeusa.

08. aprila u prostorijama Udruženja „Naša djeca“  bio je kratak brifing na temu o nevladinim organizacijama i finaliziranje centralnog događaja, a to je nesvakidašnji  pristup koncertu  Ramba  Amadeusa.

09. aprila u 12:00 sati u zeničkoj biblioteci zakazana je panel diskusija  kojoj su prisustvovali mnogi mladi ljudi, koji su diskutovali na temu  dječijih prava, prava na kulturu.Svakako da su mnogi tražili odgovor od Ramba, pa su ga i dobili.

Istoga dana u 20:00 sati u BNP-u koncert je otvoren poezijom aktivista „Radio Active“ koji su dobili ogroman apluz prepune sale. Na daske koje život znače izašao Rambo sa svojim pratećim bendom. Nastup je trajao nešto više od dva sata u kojem je briljiralo muziciranje kao i predstavljanje novog albuma „Vrh dna“ (koji je u danima pred koncert promovisan u cijelosti samo na našem radiju,a u razgovoru sa Rambom on je to i potvrdio i odao priznanje).

kk10. aprila u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ bila je muzička radionica na kojoj je bilo predavanje o muzičkim instrumentima  a glavnu riječ vodio je opet Rambo Amadeus. Tokom održavanja iste svi prisutni su mogli zasvirati sa Rambom i dobiti adekvatne savjete kako da unaprijede svoje znanje.

Na kraju sva ova dešavanja  su objavljena u emisiji „Sve je to samo rock'n'roll“ koja se emituje svakog ponedjeljka od 21:00 do 23:00.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist