U subotu otvaranje „Bijele staze“ u Parku prirode Blidinje

Written by on 10/06/2016

Ceremoniju svečanog otvaranja „Bijele staze“ u okviru projekta „Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast“ će se održati u Parku prirode Blidinje, u subotu 11.06.2016. sa početkom u 10:30 sati.

Ceremonija se organizuje u okviru projekta Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast, kojeg od 2014. godine implementiraju i finansiraju Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Ciljevi ove inicijative su promocija dinarskog koridora i smanjenje ekonomskih, socijalnih i regionalnih različitosti u BiH, putem afirmacije Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije i povećanja konkurentnosti u oblasti avanturističkog i rekreativnog turizma kojim se promovira prirodna baština BiH.

Tokom svečanosti otvaranja prisutnima će se obratiti ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack, rezidentna predstavnica UNDP BiH Sezin Sinanoglu i zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mato Franjičević.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist