Održana radionica za djecu na temu “Snježna kraljica”

Written by on 27/12/2015

Danas je u Cabaret clubu održana radionica za djecu na temu “Snježna kraljica”.

Radionica je počela u 10:00 i trajala sve do 15:00 sati. U ovih 5 sati, mališani našeg grada su mogli da budu dio raznih aktivnosti, da učestvuju u nagradnoj igri, takmičenju u bojenju dvorca snježne kraljice i da prođu kroz jednu radionicu iznenađenja.
Voditeljica radionice je Zijada Kurtodža-Vučak, stručni saradnik u obrazovanju, te dugogodišnji saradnik Dječije omladinske i lutkarske scene BNP Zenica.

“Najinteresantnije je to da su djeca interaktivno uključena u sve te aktivnosti, mogu da nešto nauče da se druže i naravno sve to besplatno što je rijetkost u našem gradu, ali s obzirom na to da su se sponzori pobrinuli za taj dio, mi smo u mogućnosti da ponudimo i taj program”, izjavila je za radio Active Zijada Kurtodža-Vučak.

Da u narednom periodu možemo očekivati još sličnih radionica potvrdila nam je i voditeljica ovog programa: “Ovo je samo početak, koji je vezan za ovo godišnje doba zimu, a svakako da pripremamo i proljetne i druge aktivnosti o kojima ćete biti blagovremeno obavješteni. Također u Bosanskom Narodnom Pozorištu ima mnogo aktivnosti za školarce, razne radionice, edukacije, čiji sam i ja saradnik, tako da, roditelji su ti koji trebaju pokazati malo volje i želje da dovedu  djecu, a to naravno ništa ne košta.”


RadiYo Active

Current track

Title

Artist