FONDACIJA SHL OBJAVILA POZIV ZA UPIS POLAZNIKA PROGRAMA AKADEMIJE 2016/2017


Fondacija SHL je objavila poziv za upis polaznika programa Akademije 2016/17, a taj poziv prenosimo u cjelosti :
Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije SHL. U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata zajedno pokretali promjene u društvu. Potrebe mladih u BiH su naša glavna vodilja, zbog čega smo razvili novi edukacijski program za mlade koji su svojim angažmanom dokazali kako mogu i žele utjecati na svoju okolinu, te služe kao primjer drugima.
 akaaa
Fondacija Schüler Helfen Leben je prilikom pripreme Akademije obavila 6 mrežnih sastanaka na kojima je učestvovalo preko 100 predstavnika civilnog sektora, formalnog i neformalnog obrazovanja, stručnjaka i mladih aktivista. Trenutni nedostaci unutar civilnog sektora, profil ambasadora promjene koji je potreban našem društvu, dobre prakse u neformalnom obrazovanju kao i ključna znanja potrebana jednom mladom aktivisti, bile su samo neke od tema ovih razgovora. Konačno, potrebe našeg društva i mladih uspjeli smo pretočiti u napredan edukacijski program za mlade, koji će pored teorijskog znanja, steći i praktično iskustvo, kao i priliku da vlastite ideje realizuju u sklopu ovog jednogodišnjeg programa. 
 
Akademija je intenzivan, jednogodišnji edukacijski program osmišljen s ciljem osnaživanja i obrazovanja izuzetnih mladih koji imaju potencijal da postanu ambasadori promjene. Namijenjen je mladima čiji karakter, iskustvo i vrijednosti odražavaju njihovu strast za angažmanom, društvenom pravdom i aktivizmom. Akademija će obrazovati 20 mladih ljudi kroz intenzivne i izazovne nastavne cjeline, s jednako zastupljenim omjerom teorije i prakse. Program u svoj fokus stavlja lični razvoj svakog učesnika, te će, pored usvajanja generalnih informacija i vještina, veliki dio programa biti posvećen razvoju specifičnih interesa učesnika. Neposredno po usvajanju novih znanja, učesnici će imati priliku primijeniti to znanje kroz intelektualno izazovne i stimulativne sadržaje, kao i osnažiti svoje djelovanje radom s našim trenerima i mentorima. Po završetku programa, učesnici će imati samopouzdanje da pokrenu druge, biti detaljno upoznati s problemima našeg društva, posjedovati vještine za rješavanje tih problema, znati kako i kada preuzeti rizik, riješiti konflikt, izgraditi tim, te postati dio kritičke mase našeg društva.
 
Fondacija SHL s ponosom objavljuje da je otvoren poziv za upis prve generaciju učesnika programa Akademije, koji započinju s edukacijom u aprilu 2016. godine. Detaljne informacije o programu i koracima selekcijskog procesa možete pronaći u info paketu : http://shl.ba/images/akademija/Info-o-Akademiji.pdf , a prijavnicu za Akademiju preuzeti na ovom linku : http://shl.ba/images/akademija/prijavnica-za-akademiju.pdf . Rok za dostavljanje prijava je 03.04.2016. godine do 12 sati.
 Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e- maila akademija@shl.ba , te na telefon 033 550 660.
Preuzeto sa www.shl.ba

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist