59 autorskih emisija, kursevi za djecu, panel diskusija, novi članovi..


U mjesecu junu “Naša Djeca” Zenica u sklopu kojeg djeluje i radio “Active” Zenica je imala veliki broj aktivnosti. 

slika 2

 

Pored redovnih objava na našoj stranici (156 članaka u prošlom mjesecu) i autorskih emisija (59) sa ljetom je počeo i niz drugih aktivnosti. Tim radija “Active” Zenica je jača i za dvadeset novih članova koji su u proteklom mjesecu uspješno prošli proces selekcije, a novi članovi su zajedno sa starim proveli više od 300 sati u našim prostorijama.

Jednom sedmično, u okviru projekta “Bolnica prijatelj djeteta”, volonterka našeg udruženja boravila je u dječijem odjelu u bolnici. Djeca su imala priliku dva sata provesti uz edukativne, kreativne i zabavne radionice.

Ponovo su pokrenuti kursevi za djecu i to ljetne škole gitare i njemačkog jezika koje pohađa više od osamdesetero djece. Za najmlađe se održane i dvije igraonice u centru grada koje će biti nastavljene i u narednom periodu, a u sklopu jedne od igraonica organizovana je i humanitarna akcija “Zara ka zvijezdama.” 

Aktivni su bili i članovi dječijeg parlamenta koji su, pored redovnih sastanaka i aktivnosti, uspješno organizovali prvu dječiju panel diskusiju u Zenici na temu : “Ulaganje u djecu na lokalnom nivou.” na šta smo posebno ponosni.  

Sa nama je nekoliko dana proveo i Martin Frič, volonter iz Slovačke, koji je naše aktiviste upoznao sa mogućnostima volontiranja u sklopu EVS-a, ali i učestvovao u dječijoj igraonici. 

U budućnosti ćemo se potruditi da uvedemo još aktivnosti kako bi djeca i mladi našeg grada imala priliku što korisnije provesti slobodno vrijeme.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist