Svečanom dodjelom diploma za sudionike Drugog modula završena je Novinarska akademija 2016. godine

Written by on 05/07/2016

Udruženje BH novinari  je nepolitička, neprofitna organizacija čiji su članovi novinari, slobodni novinari, studenti novinarstva i drugi medijski uposlenici čija je osnovna profesija novinarstvo. Četvrtu godinu zaredom udruženje organizira Novinarsku akademiju s ciljem dodatne izobrazbe i usavršavanja bosanskohercegovačkih novinara i studenata novinarstva.

Tema ovogodišnje akademije bila je: “Izvještavanje o različitostima: Doprinos medija jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH.” Predavači su bili ugledni i istaknuti stručnjaci, profesori, pravnici, aktivisti i novinari sa dugogodišnjim iskustvom koji su, svaki u svojoj domeni, mladim polaznicima približili koncept ratnog izvještavanja i izvještavanja o ljudima, žrtvma rata.

Jedno od osnovnih pitanja akademije bilo je: “Da li je suočavanje sa prošlošću zaista neophodno za izgradnju mira i suživota u BiH?”

Polaznici su o ovom, kao i o nizu drugih pitanja diskutovali, debatirali i raspravljali kroz predavanja i interaktivne dijelove istih.

Dva petodnevna modula ljetne edukacije okupila su pedeset studenata i studentica, te mladih novinara i novinarki iz bh. gradova, Banjaluke, Srebrenika, Tuzle, Visokog, Foče, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Srebrenice, Banovića, Konjica, Bijeljine i Zenice.

Polaznici akademije uživali su u ugodnom ambijentu Boračkog jezera, a svečanom dodjelom diploma za sudionike Drugog modula završena je Novinarska akademija 2016. godine.

Više o udruženju BH novinari, njihovim aktivnostima i agendi protekle akademije možete pronaći na fb. stranici Novinarske akademije ili na stranici  bhnovinari.ba


RadiYo Active

Current track

Title

Artist