Od europskih do domaćih tattoo majstora na prvom “tattoo gathering-u” u Sarajevu

Written by on 16/07/2016

Prvi sarajevski “Tattoo gathering” ikad otvoren je u sklopu 5. Konzum Sarajevo Beer Festivala! Povijesni događaj za sve ljubitelje tetovaže, te veoma živopisan za sve ostale je stigao zahvaljujući Tattoo studiju “Mustre i Šare” iz Sarajeva, organizatoru koji su već na prvom izdanju postavili visoke standarde.

oko 15 vrsnih majstora tetovaže na prom Tattoo Gatheringu je tako izvadilo igle i prionulo poslu, među njima i svjetski srtisti, koji su došli iz Francuske, Belgije, Hrvatske i Crne Gore kako bi na kolegama prenijeli iskustva i najnovije trendove iz svijeta. Pored inostranih izlagača tu su i tattoo majstori iz cijele Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz Banja Luke, Zenice, Tuzle, Orašja, Prnjavora i Sarajeva.

Prostor ispred Zetre osim vodećih tattoo majstora ispunjen je i dobrom energijom, zabavnim programom zahvaljujući bendovima u sklopu ovogodišnjeg Konzum Sarajevo Beer Festivala i drugim izlagačima u sklopu ovog događaja.

Tetovaže su danas već izborile svoje mjesto kao način umjetničkog izražavanja. Napreduju i tehnike i mogućnosti tetoviranja, pa se danas, za razliku od nekadašnjih dvodimenzionalnih jednobojnih crteža najviše traće realistične 3D reprodukcije fotografija.

Organizatori su poželjeli dobrodošlicu svim ljubiteljima tetovaža, pirsinga, kao i svim ostalim znatiželjnim gledateljima da se pridruže prvom Tattoo Gathering-u u Sarajevu još sutra.

Za više informacija, zanimljivosti i rezervacija termina za neki od vida  uljepšavanja svog tijela posjetite: http://tattoo-gathering.net


RadiYo Active

Current track

Title

Artist