Redovne aktivnosti, kampovi i nove saradnje obilježile mjesec juli


 

 

Članovi našeg udruženja su i protekli juli bili i više nego aktivni. U organizaciji su naši volonteri proveli preko 200 sati, a najaktivniji su bili Ajla Heralić, Boris Marković i Almedina Jašarević.

Pored redovnih aktivnosti, odnosno sedmičnih sastanka i emisija (ukupno 52) na kojem su u prošlom mjesecu radile 32 mlade osobe, naši članovi su prisustvovali i na ljetnoj školi, odnosno mirovnom kampu.

nd1

Prva grupa volontera je od 08. do 20. jula učestvovalo u drugom susretu mladih stvaralaca u kulturi City of Art – Počitelj, dok je druga grupa boravila na Omladinskom mirovnom kampu Igman 2016 u organizaciji Progress-a.

Ekipa sa radija „Active“ je bila akreditovana i putem radija i web stranice, koja je dobila novi izgled, ispratila „Ok fest“ i „Sarajevo Beer Festival“.

Naša podrška lokalnim izvođačima nije izostala ni u julu, tako da smo bili medijski pokrovitelj koncerta Nemoguće Vruće i ostvarili suradnju sa „Gotiva Fest“-om koji ćemo ispratiti početkom septembra.

Ljetna škola gitare i njemačkog jezika za djecu je nastavljena u redovnim terminima dok se paralelno radi na pronalaženju sredstava da se edukacije za djecu nastave i u jesenjem periodu.

U augustu nas očekuje još više aktivnosti, a redovne posjete naše volonterke dječijem odjelu u bolnici se nastave i poboljšaju uz podršku društveno odgovorne kompanije.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist