Počinje 18. košarkaški turnir “Kengur kup”


U Zenici počinje 18. košarkaški turnir “Kengur kup”, a trajaće od 26. do 28.08.2016. godine. Utakmice će se igrati u 5 dvorana. Otvaranje, većina utakmica i sve finalne utakmice će se igrati u Areni Zenica, a pored Arene, utakmice će se igrati na Bilmišću, te u salama Katoličkog školskog centra i osnovnih škola “Musa Ćazim Ćatić” i “Skender Kulenović”. Očekuje se učešće između 400 i 500 takmičara iz 44 kluba Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Ukupno će biti odigrana 71 utakmica.

Otvaranje turnira je planirano za petak 26.08.2016 utakmicom juniorskih selekcija KK Kengur – KK Kakanj u Areni Zenica od 15 sati, a zatvaranje turnira i ceremonija dodjele medalja i priznanja najuspješnijim ekipama je u nedjelju 28.08.2016 također u Areni Zenica sa početkom u 16 sati.

U proteklih 17 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu domaćina, ali i učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u naš grad. Za sve učesnike osigurane su majice i bilteni Turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i pokloni sponzora i partnera koji od prve godine podržavaju turnir.

Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan. Turnir se igra u pet takmičarskih kategorija:
– muškarci 1999. godište i mlađi (JUNIORI),
– muškarci 2001. godište i mlađi (KADETI),
– muškarci 2003. godište i mlađi (PIONIRI),
– muškarci 2005. godište i mlađi (PREDPIONIRI),
– djevojke 2001. godište i mlađe (KADETKINJE).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist