Besplatna turistička tura: Upoznaj Bosne zjenicu


Besplatna turistička tura “Upoznaj Bosne zjenicu” je projekat čija je realizacija planirana nekoliko sati prije svake domaće kvalifikacione utakmice fudbalske A reprezentacije u Zenici, počevši sa utakmicom protiv Kipra. Prva turistička tura biće organizovana 10. oktobra 2016. godine u 17:00 sati sa platoa Gradske arene u Zenici.

Grad Zenica je dom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u proteklih nekoliko godina. Svaka domaća utakmica našeg najboljeg tima privlači hiljade navijača i ljubitelja fudbala u naš grad.

Posjetioci dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Tuzle, preko Velike Kladuše, Livna, Mostara, Stoca, Goražda, ali iz drugih zemalja iz Evrope i svijeta.

To je, sigurno, najveći sportski događaj u našem gradu koji se periodično ponavlja.

Da bi se uobličila posjeta, kao certificirani turistički vodič organizujem besplatnu šetačku turističku turu po gradu Zenici „UPOZNAJTE BOSNE ZJENICU“ u popodnevnim satima, na dan utakmice, u ponedjeljak, 10. oktobra 2016. godine, izjavio je organizator Afan Abazović.

Kompletna tura bi trajala oko sat i pol vremena, sa zbornim mjestom na glavnom ulazu Gradske arene na Kamberovića polju u 17:00, nakon koje bi grupa išla trasom Gradska arena – Turska česma – Čaršijska džamija – Kameni spavač – Trg Alije Izetbegovića – Kameni most – Titova ulica – zgrada Bosanskog narodnog pozorišta – Školska ulica – Lamela, gdje se tura završava, u vrijeme planiranog ulaska na stadion „Bilino Polje“, 100 m udaljen od ove pozicije.

SVI STE DOBRODOŠLI!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist