Uspješan početak fundraising kampanje


 

31.10. 2016 je zvanično počela treća Fundraising kampanja radija „Active“ Zenica, prvog bh. community radija čiji program u potpunosti vode djeca i mladi.

Planirano je da se u mjesec dana realizuju 33 događaja, a svih 8 događaja najavljenih za prvu sedmicu su i više nego uspješno realizovani. Važno je napomenuti da smo cijeli studio preselili u Culture Club 072 na mjesec dana odakle naši voditelji redovno vode svoje emisije.

Sedmicu smo počeli sa Halloween partijem na kojem je bilo preko sto gostiju, a na kojem smo nagradili goste sa najboljim kostimima.

Utorak smo, kako već redovno i ide na našem radiju, imali radijski koncert u kojem su mogli uživati posjetitelji Cluba 072 i slušaoci na 88,5 FM.

U srijedu je održana spray art izložba mladog umjetnika Belmina Bečića koji je za našu kampanju donirao svoje radove, a više o tom događaju možete saznati na ovom linku. Važno je napomenuti da će njegovi radovi biti prebačeni u Bosansko Narodno Pozorište i tamo će biti izloženi do kraja kampanje.

Kampanju smo u četvrtak nakratko preselili u cafe bar Bonaparte gdje je održana duodrama Kenana Kundalića: “Strašna sudbina je traganje“, a koju su izveli Senaid Begović i Kenan Kundalić.

Prvi vikend fundraising kampanje je bio namjenjen za elektronsku muziku tako da smo u petak iz improvizovanog studija vodili emisiju „Active Live Dj Show“ koja je samo bila zagrijavanje za party u subotu.

„Active DJ party“ je održan u subotu u Clubu 072, a za odličnu atmosferu su se pobrinuli naši prijatelji i zenički DJ-evi Marlon Bright i Adot. Više o tom događaju možete pročitati na ovom linku.

2

Pored večernjih aktivnosti za vikend su održana i dva edukativno-zabavna događaja. Tako je u subotu u Američkom kutku Merima Handanović održala radionicu kreativnog pisanja o kojoj možete saznati više ovdje.

Nedjelja je bila namjenjena za najmlađe tako da je u Clubu 072 održana emisija “Najjači vojnici” u kojoj su aktivno sudjelovala djeca i bila u mogućnosti da osvoje vrijedne nagrade.

Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da su svi naši događaji bili odlično posjećeni što nam daje dodatnu snagu da naredna dešavanja još bolje pripremimo. Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli našoj kampanji, a posebno se zahvaljujemo učesnicima u prvoj sedmici i našim prijateljima iz: Club 072, Cafe bar Bonaparte, Karlovačko, Smirnoff, Vinarija „Povratak“, Bosansko Narodno Pozorište, Biblioteka Zenica, Američki kutak, Euro Copy, Le Non Design, Fedi fashion, Djidji i Co, Aysun, DAS i Grad Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist