U Sarajevu upriličena promocija časopisa Liberté


U ponedjeljak 7.11.2016. godine u restoranu kod Zinke i Reše (AKCUS “Seljo-Sloga”) upriličena je promocija nedavno osnovanog časopisa Liberté. Udruženje umjetnika “Planet Poezija” je u sklopu svog sedmičnog okupljanja odlučilo dati priliku mladim osnivačima ovog časopisa da promoviraju svoj radi i djelo, kao i rad i djelo svojih dopisnika.

Časopis su predstavili Kenan Kundalić, Edin Bajramović i Ilma Islambegović. Kenan kao dugogodišnji član Udruženja umjetnika ”Planet Poezija” je predstavio časopis i dao uvodnu riječ, a urednik Edin je predstavio rad, planove i sveopću ideju dotičnog časopisa. Rame uz rame sa Kenanom i Edinom je bila i Ilma koja je predstavila radio Active i njegovu ulogu u samom Liberté-u.

Svi prisutni su bili oduševljeni idejom ovog novonastalog omladinskog medija koji pruža priliku mladima da slobodno izraze svoja mišljenja i progovore o temama koje su bitne i aktuelne mladima te onima koji se osjećaju kao takvi.

Program promocije časopisa je bio popraćen serijom čitanja poezije prisutnih članova Umjetničkog udruženja ”Planet Poezija”, a kompletan program je moderirao Goran Vrhunc.

2

Do sada su izašla dva izdanja koja možete pronaći u Cafe bar Bonaparte u Zenici te u online, pdf formatu: Liberté br. 1,  Liberté br. 2!

Magazin Liberté je produkt Cafe bara Bonaparte i radija “Active”. Ukoliko želite postati dopisnik za Liberté svoje tekstove šaljite na e-mail adresu: redakcija.liberte@gmail.com

Za radio Active promociju su ispratile Rialda Osmanović i Adna Ganibegović.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist