Neno Belan & Fiumensi rasplesali publiku


Sinoć, 19.11.2016. godine sa početkom u 20:00 sati održan je centralni događaj III fundraising kampanje radija „Active“, koncert Nene Belana & Fiumensa. Koncert je trajao više od dva sata, a kako i ne bi kada je publika većinu vremena provela plešući uz Belanove ritmove.

Na zvuke pjesme „Sunny day“ publika je započela svoj ples, a osmijeh i pozitivna energija nastavili su se širiti sve do kraja koncerta. Uz pjesmu „Ulicama grada“ Neno Belan poslao je poruke sreće publici. Ekipa radija „Active“ pokazala je još jednom da kada se mladima pruži prostor i šansa oni će je iskoristiti i uraditi nešto najbolje. Ono što je oduševilo prisutne bio je ples, Neno Belan je sve prisutne podigao na noge, u jednom trenutku se osvrćete po dvorani i svi plešu, to je nagrada za ekipu radija „Active“. Mnogo pozitivnih komentara uslijedilo je nakon koncerta, zato što smo neke vratili u njihova vremena – njihovu mladost, a današnjoj mladosti ostavili nešto lijepo u sjećanje.

Ekipa radija “Active” na kraju koncerta pridružila se Neni Belanu i Fiumensima, sa transparentom “Ovako se naš glas čuje”, a na taj način publika je imala priliku da vidi sve mlade ljude koji stoje iza same organizacije i radija. Esmeralda Kubat, volonterka radija još jednom je istakla važnost na mlade i zahvalila se u ime radioaktivaca što su se odazvali na naš centralni događaj.

Ne treba zaboraviti, da ekipa radija “Active” vrijedno radi od početka novembra i Zenici donosi raznovrsne sadržaje iz dana u dan. Ukoliko do sada niste posjetili nijedan događaj koji smo organizovali, imate još vremena a na narednom linku možete pogledati što je to još preostalo: OVDJE. 

– Koncert ponudio nešto novo –

Ono što je također upotpunilo ovaj događaj bile su fotografije i slike u foajeu pozorišta, koje je publika imala priliku pogledati i kupiti po pristupačnim cijenama. Eyedin je svojim fotografijama uljepšao foaje, isto kao i Dina Jašarević svojim slikama, te Belmin Bečić svojim spray art radovima. Nabrojani umjetnici su u trećoj fundraising kampanji održali su svoje izložbe i dobili prostor u našem mediju, jer mi u eter šaljemo glas mladih i uspješnih.

Pored kutka umjetnina, publika koja je čekala na koncert mogla je uživati u Leonovim mađioničarskim trikovima ili izdvojiti nekoliko minuta i sjediti na stolici dok ih crta Adna Muslija, studentica akademije Likovnih umjetnosti.

Utisak sa ovog koncerta je fenomenalan, radovali smo se dolasku u ovaj grad, malo smo se pribojavali da ste nas zaboravili, ali ipak niste, publika je pjevala sa nama, nisu zaboravili pjesme. Organizaciju i cijelu ekipu radija „Active“ pohvaljujem – izjavio je Neno Belan.

Prenosimo i poruku koju je publika pronašla na svojim mjestima:

Hvala Vam što ste odlučili da podržite prostor u kojem pojedinac može ostvariti pravo da bude saslušan, nečiji „mali svemir“, pokretač u svakodnevnici, glas djece i mladih, izvor pozitivne energije, inspiraciju i nadahnuće.  Hvala Vam što podržavate Vaš i naš radio „Active“. Ostanite i dalje dio naše priče.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist