U Zenici obilježen Međunarodni dan djeteta


Danas, 20. Novembra u Shopping centru Džananović u 12:00 h, grupa Dječiji parlament, koja djeluje u okviru udruženja “Naša djeca” Zenica obilježila je Međunarodni dan djeteta.

U obilježavanju ovog važnog dana, pridružili su im se i Neno Belan, mališani iz vrtića “Radost” i “Dunja”, te Šašavi Šeširko iz BNP-a.

Uz muziku, zabavan program, recitovanje pjesmica, te razne igre naši mališani su se zabavljali nekoliko sati.

Dječiji parlament broji oko 40 članova, djece svih uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola. Ajla Mrkaljević, potpredsjednica dječijeg parlamenta, i više je nego zadovoljna današnjom realizacijom ove manifestacije.

„Naravno da smo zadovoljni kao i svaki put sve nam se više djece pridruži u igri. Čast nam je bila što nam se danas još pridružio i Neno Belan kao i djeca iz vrtića „Radost“, a također i maskote iz pozorišta“ , izjavila je Ajla za radio Active.

20. Novembar se obilježava kao Međunarodni dan djeteta i rođendan UN-ove Konvencije o pravima djeteta. 1959. godine, Generalna skupština UN-a usvojila je Deklaraciju o pravima djeteta, a trideset godina poslije usvojena je i Konvencija o pravima djeteta.

O velikoj važnosti djeteta u društvu dadaje Ajla da bi se  trebalo česće održavati ovakva dešavanja kako bi podstakli, kako roditelje tako i medije, da su djeca važna i samim time budućnost naše države.

Revolution Slider Error: Slider with alias igra not found.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist