Održano prvo debatno takmičenje između fakulteta Univerziteta u Zenici


U srijedu 14. 12. 2016. godine, u sali broj 1 Pravnog fakulteta sa početkom u 17:00 održano je DEBATNO TAKMIČENJE, koje je bilo prvo takvo na univerzitetkom nivou. Pobjednik prvog debatnog takmičenja je Pravni fakultet sa 363 boda, dok su takmičari Filozofskog fakulteta imali 342 boda.

Tema o kojoj su debatovali bila je “PRIVATNOST za SIGURNOST”. Tročlano sudsko vijeće činili su: profesor sa Pravog i Filozofskog fakulteta Spahija Kozlić, Arnela Maglić studentica Pravnog fakulteta, koja iza sebe ima mnogo takmičenja ovog tipa i Samir Purić student Filozofskog fakulteta, koji također iza sebe ima niz debatnih takmičenja.

Takmičari na strani Pravnog fakulteta bili su: Emir Bektić- kapiten, Almin Čančar, Armina Čunjalo  i Adnan Redžić.
Filozofski fakultet predstavljale su: Nejla Kalabušić, Tamara Jakšić- kapiten, Marijana Fedoš i Džemila Pašanbegović.

Projekat je realizovao upravni odbor Unije studenata UNZE na temu Privatnost za sigurnost. Ovu temu smo izabrali iz razloga jer je ova tema aktuelna, odnosno koliko su građani spremni da žrtvuju vlastitu privatnost za opće dobro. Takmičari sa oba fakulteta pokazali su zavidne vještine kako u oratorstvu, tako i u pisanju samih argumenata i njihovom povezivanju. Čast mi je što sam koordinatorica jednog ovakvog projekta, ali to ništa ne bi bilo moguće bez zainteresovanih studenata. Na ovaj način smo pokazali da su studenti željni ovakvih projekata i da ih podržavaju. Ovakve stvari su od značaja za našu zajednicu i nastavićemo sa našim aktivnostima. –  izjavila je za Radio Active Jeneta Šabić, koordinatorica projekta Debatno takmičenje i predsjednica Asocijacije studenata Pravnog fakulteta.

debata4

Debatno takmičenje bilo je organizovano u sklopu projekta “Kulturni front”, ovo je pilot projekat što se tiče debatnih takmičenja u ovom slučaju između Filozofskog i Pravnog fakulteta. Nadam se da ćemo napraviti međufakultetsku ili interuniverzitetsku saradnju kada će se i studenti sa ostalih fakulteta uključiti u ovo debatno takmičenje. – izjavio je za Radio Active Denis Vejzović, predsjednik Unije studenata UNZE.

Revolution Slider Error: Slider with alias debata not found.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist