Mjuzikl „Night Fever“ u subotu pred zeničkom publikom


Povodom velikog jubileja, 25 godina rada i postojanja, Omladinski hor Zenica, priprema koncertni spektakl na Velikoj sceni Plave dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Zenička publika će moći da uživa 17. decembra 2016. godine s početkom od 20 sati u koncertu pod nazivom “Night Fever”, gdje će članovi i solisti Omladinskog hora, kao i plesači predstaviti publici prvi Mjuzikl koji je ikada održan na našim prostorima.

15555149_10209775367079164_761617633_o

Mjuzikl će biti upotpunjen sa solistima Omladinskog hora i to Merimom Mustafić, Alenom Seferovićem, Ajdinom Huskićem i Erminom Ašćerićem, uz profesora Milenka Karovića, dirigenta hora.

Hor će pratiti plesna grupa Rythmic Squad pod rukovodstvom koreografkinje Lane Kahrić.

Ajdin Huskić je solista hora već 7 godina, te je zaslužan za ideju, pripremu i realizaciju plakata za ovogodišnji koncert.

„Očekujem da će biti bolje nego prošli put, prvo zbog važnosti samog projekta, jer je to u suštini sjećanje na našeg prijatelja Sulejmana Kupusovića, a drugo, da opravdamo očekivanja gledalaca. Samim tim što su sve karte rasprodate 8 dana prije samog koncerta, pokazuje koliki je zapravo interes publike za ovaj mjuzikl, sto nama daje dodatnu snagu i motivaciju da svoj posao odradimo što bolje i profesionalnije“, izjavio je Ajdin za Radio Active.

Foto: tntportal.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist