Phaneron sa novom pjesmom “Inercija”


Bend Phaneron u sklopu programa Čuješ snimio u klubu Kset pjesmu pod nazivom Inercija.

Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao, na inicijativu Nikole Lugovića (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal; ex bend Penny Lane). Nakon nekoliko mjeseci proba i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku jednostavno nazvan “Memories” te su izbacili prvi singl i spot za pjesmu pjesmu ‘’Cold Sharped Knife’’.

Ubrzo nakon toga upotpunili su bend te su nastupali u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Booksa, Tvornica Kulture u sklopu HR Demo Kluba te Vintage Industrial Bar i dr.
Krajem 2015. uz došlo je do izmjena te su sadašnji članovi uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na elektro-akustičnoj gitari, Hrvoje Čurlin električnoj gitari, David Lipovac na bubnjevima te povremeno Igor Veber na harmonici kod akustičnijih izvedbi. Zvuk su benda obilježili smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka, popa i bluesa.
prvi singl i spot za pjesmu

“Pošto u sadašnjem sastavu, bend Phaneron postoji oko godinu dana, te iz činjenice da se sastoji od pet različitih identiteta ljudi, glede muzičkih uzora i kreativnih ideja općenito, nakon prve dvije pjesme (Kreni dalje i Moje riječi), objavljene s nadolazećeg studijskog EPa “Kreni dalje”, najnovija pjesma “Inercija” svakako je spoj svih tih utjecaja i traženja vlastitog zvuka, te nam je drago što su nam videosekcija Kseta, te program Čuješ, pomogli u snimanju “live” verzije pjesme, kako bi naši i random slušači, mogli osjetiti tu iskrenu energiju, pa i emociju, koje ovaj bend drže od samih početaka kad nismo ni shvaćali da će sve to biti puno više od akustične gitare i vokala”, izjavio je Stefan Nožica (vokal).

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist