Entomofilija radija Active


ENTOMOFILIJA je emisija namjenjena studentima, ali i svima koji se osjećaju mladima. U okviru emisije moći ćete šlušati odličnu muziku, što će dobro doći dok odmarate od učenja ili se spremate za izlazak. Pored dobre muzike, očekuju vas informacije iz svijeta umjetnosti, recimo koji filmovi igraju u kinu ili predstave u pozorištu ,koju izložbu posjetiti itd. U svakoj emisijiu govorit ćemo o problemima sa kojima se mladi ljudi u našoj držai susreću, istražiti aktuelna rješenja. Nudimo dobru zabavu, a to je ono što studentima treba.

Voditelji i urednici: Kenan Kundalić i Senaid Begović

Senaid Begović je čovjek o kome bi se moglo pričati satima, a opet mnogo toga bi ostalo nedorečeno. Prilikom rođenja proglašen je mrtvim, a kako voli govoriti o sebi, dobio je drugu šansu da uradi nešto veliko. Već u osnovnoj školi pokazivao je ambicije, te je u šestom razredu svrgnuo tadašnju predsjednicu razreda. Kroz život se bavio sportom, muzikom, i poezijom, i ni u čemu nije uspio. Danas ima 27 godina i apsolvent  je filozofije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Ovaj šarmantni čovjek omiljen je među prijateljima, a kako mnogi kažu nosilac je pozitivnih vibracija i pravi je vođa kada su ozbiljne stvari u pitanju. Na radiju Active radi već tri godine ,a vodi i uređuje zajedno sa kolegicom Ajnom Nikontović jutarnji program u okviru emisije  „Active Jutro“. Pored toga vodi i uređuje emisiju „Staze jećanja“, emisiju koja se emituje nedjeljom a vodi kroz najljepše šansone i najveće hitove svih vremena . Kako voli reći, čovjek treba konstantno da napreduje, tako ni on još nije pružio ni mrvicu onoga što želi i što ima. Svijet je mjesto gdje hrabri uspijevaju, a on ne želi biti slabić. Senaid Begović je čovjek kojeg želite imati pored sebe u životu.

Rođen u Zenici 22. marta 1991. godine kao sin Azre i Edina Kundalić, što će biti presudno za pjesnički angažman ali i odabir životnih puteva. Završio Gimnaziju u Zenici. Diplomirani pravnik. Književnim radom bavi se od mladosti.  Objavljivao pjesme u školskom listu “Mostovi mladosti”. Nastupao na pjesničkim večerima širom Bosne i Hercegovine, te na Zagrebačkim večerima poezije.  Sudionik na međunarodnom festivalu “More na dlanu” 2014., 2015. i 2016.  godine u Istri.  Uvršten u zbornicima  „Perom za mir“, Kao čvorom vezan stihom“, „U pjeni stihova“ i „Antikvarnica stihova“.  Piše za magazin „Liberte:“ Član udruženja balkanskih umjetnika.

Za pravu biografiju koristio bih stihove Drainca:

Pijanac, kockar, ali i nežan brat,
Prijatelj što u srcu
čuva Orionska Sazveždja,
Slabi igrač na konopcu morala, ali zato
izvrstan ironičar i pljuvač,
Na stolu kao supa ljubav je moja sva:
Eto
to sam ja!“

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)Šta svira?

Title

Artist