Održana press konferencija NK Čelik Zenica povodom prestojeće utakmice protiv „F.K Krupa“ Krupa na Vrbasu.


Utakmica će se odigrati u subotu 11.03.2017. godine s početkom  u 15:00 sati na stadionu u Krupi na Vrbasu.

Nogometaši Čelika poslije remija u Vitezu ( 1:1) idu na još jedno teško gostovanje kod ekipe Krupe koja ih je u prvoj utakmici Jesenas  pobijedila rezultatom ( 1:2), ipak zeničani dolaze dosta jači u odnosu na jeseni dio sezone i prošli su kompletne pripreme pred ovaj proljetni dio sezone.

Nakon dva remija protiv Zrinjskog i Viteza Crno-crveni protiv Krupe idu da ostvare pozitivan rezultat koji je sve osim poraza.Trener Jusufbegović ima dosta problema oko sastavljanja ekipe, ali se nada povoljnom rezultatu protiv kvalitetnog protivnika. Pored povrijeđenih Šivšića i Sadikovića, Jusufbegović na ovom meču neće moći računati na Heću koji ima kartone, dok Stokić još nije riješio status. Moguće alternative za za Šivšića su Husić i Bureković, dok će umjesto Sadikovića najvjerovatnije igrati Islamagić.

Kapiten Čelika Emir Jusić je rekao da Krupa ima kvalitetnu ekipu i da imaju veliku prednost  u terenu na kojem je umjetna trava. Jusić je istakao da se njegova ekipa priprema na vještačkom terenu Zenici i tako se pokušali  prilagoditi onome što ih očekuje u narednoj utakmici. Kapiten je još dodao da će on zajedno sa svojom ekipom dati maksimum u ostvarenju pozitivnog rezultata, a to je pobjeda.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist