PRESS KONFERENCIJA „NK ČELIK ZENICA“


Održana press konferencija „NK Čelik Zenica“ povodom utakmice protiv „FK Mladost Doboj Kakanj“ Doboj Kakanj.

Utakmica će se odigrati u subotu 18.03.2017.godine s početkom u 15:00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Nogometaše Čelika poslije tri uzastopna remija očekuje još jedna vrlo teška utakmica protiv ekipe Mladosti koja se jučer plasirala u polufinale kupa Bosne i Hercegovine. Ono što ide na ruku Zeničanima je neigranje tri najvažnija igrača Mladosti kapitena Aladina Isakovića, Gorana Brkića te Nevena Laštre.

Trener crveno-crnih je najavio izuzetno tešku utakmicu protiv ekipe koja je taktički vrlo dobro potkovana pod trenerskom palicom Husrefa Musemića. Jusufbegović je još najavio da će njegova ekipa u ovom meču ići na pobjedu i tako se približiti ekipi Metalleghea iz Jajca. Ovaj meč će propustiti Bojan Regoje zbog kartona,dok su svi ostali igrači spremni i zdravi.

Aldin Šišić vezni igrač zeničana koji jako dobro poznaje ekipu Mladosti, jer je u zimskom prelaznom roku došao u Čelik upravo iz te ekipe je također istakao da je ekipa Mladosti jako neugodan protivnik ne samo za Čelik već i za sve ekipe u Premijer ligi BiH. Šišić je još dodao da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi ostvarili svoj cilj, a to je pobjeda u ovom meču.

Ono što je važno istaći je da će se na ovom meču obilježiti Svjetski dan osoba sa daunovim sindromom koji se zvanično obilježava 21.marta. Simbol ovog dana su različite čarape te će tako igrači Čelika i Mladosti izaći u različitim čarapama zajedno sa djecom koja boluju od Daunovog sindroma i tako pružiti im podršku.

U ovoj utakmici kao i na svakoj kada je Čelik domaćin gosti na stadionu će biti učenici specijalne škole „Đorđe Premović“.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist