Public Speech u Zenici


Konkurs za projekat Public Speech realizuje Unija studenata Univerziteta u Zenici u sklopu projekta SMART, te u saradnji sa Asocijacijom studenata Filozofskog fakulteta. Aktivnost je takmičarskog karaktera, a takmičari koji zauzmu prvo, drugo i treće mjesto dobit će vrijedne nagrade. Projekat će se održati 6. Maja, subota, u 18h, u Muzeju grada Zenice.

Takmičari su dužni sastaviti esej na temu ”Lokalni problemi” koji će sadržavati 3-5 stranica, sa sažetkom od maksimalno 500 karaktera. Uz esej potrebno je napraviti Power Point prezentaciju od maksimalno 15 slajdova i temu javno prezentovati. Izlaganje mora trajati 10 minuta, a nakon toga takmičari trebaju biti spremni za pitanja i diskusiju, koja će biti u maximalnom  trajanju od 5 minuta.

Da bi određeni rad bio prihvaćen, u radu se moraju ispoštovati/pratiti slijedeće stavke:

  • Rad treba da sadrži naslovnu stranu (naziv univerziteta, naziv organizacione jedinice kojoj student pripada, ime i prezime studenta/autora, naziv teme, datum, i sažetak/apstrakt s ključnim riječima (ne više od pet)
  • Rad treba da sadrži uvod/objašnjenje problema, razradu, i zaključak/moguće rješenje
  • Rad treba da bude napisan u fontu Times New Roman, veličina fonta 12, s prorijedom 1,5
  • Ukoliko rad sadrži citiranje unutar teksta, onda je potrebno odabrati određeni stil citiranja (npr APA) i držati se istog dosljedno i u referencama
  • Rad treba da bude pisan akademskim jezikom, ali istovremeno razumljiv širem auditorijumu

Kod pravljenja power point prezentacije nema posebnih restrikcija, osim da prezentacija bude pregledna, da nema previše teksta, da se slova, brojevi i slike vide jasno, i da po mogućnosti sadrži animacije.

 

Cilj projekta Public Speech je da studenti UNZE javno predstave svoje poimanje problema lokalne zajednice, te da taj problem definišu u jednoj od navedenih oblasti i predoče ga kroz esej i prezentuju javno u Muzeju preko prezentacije.

Prijaviti se mogu svi studenti Univerziteta u Zenici u dobi od 19 do 25 godina, a prijava se vrši slanjem rada na zvaničan mail projekta: public.speech217@gmail.com. Rok prijave je do 05.05.2017.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist