Vaš mix: predstavljamo Nermira Kruščicu aka KruxSa iz Sarajeva

Written by on 10/05/2017

Četvrtkom od 12:05 h, u emisiji VAŠ MIX predstavljamo DJ-eve iz našeg grada, države i šire.
Prošle sedmice slušali smo mix koji je uradio DJ Irfan Hadžibajrić, a ovog četvrtka poslušajte mix DJ-a Nermira Kruščice aka KruxSa kojim se predstavio na nedavno održanom Lunar festivalu. Uz ovaj mix mogli ste uživati na Floor-u 4, a sada ga ponovo imate priliku čuti  11.05. u našem programu.
Nermir Kruščica aka KruxSa, rođen je 15.12.1980. godine u Sarajevu. Iako je zaposlen u  JU Domu Zdravalja KS, a njegovo primarno zanimanje fiziotarapeut, elektronska muzika je ta koja je obilježila njegov period odrastanja. Danas, elektronska muzika je prisutna svakodnevno u raznim segmentima njegovog života, a interes za mixsanje javio se kada je čuo prve zvuke ove muzike.
Međutim, prvi korak ka tom interesu napravio je prije dvije godine, u smislu učenja i upoznavanja sa potrebnom opremom i drugim segmentima potrebnim za prvi profesionalni nastup. Prvi put nastupio je kao DJ prije godinu dana, na privatnoj zabavi. Nakon toga počeli su njegovi angažmani na teritoriji Sarajeva.
Zadnjih šest mjeseci DJ KruxSa svake srijede nastupa ( all night ) u najpoznatijem klubu u Sarajevu Silver & Smoke.
Pored tog angazmana, DJ KruxSa  izdvaja i  nastup na oficijelnom after party u organizaciji teampropy# i Silver & Smoke gdje je  DJ pult djelio sa After Affair,  najpoznatijim DJ dvojcem na području BiH. Za njega je važan i nastup na ovogodišnjem Lunar-u, za koji se izborio na osnovu broja glasova osoba koji su dali priznanje i favorizirali prijavljeni mix za oficijelno takmičenje ” DJ Konkurs Lunar Festival 2017”.
Linkovi na kojima možete pratiti njegov rad su:

RadiYo Active

Current track

Title

Artist