Nadzorni odbor NK Čelik Zenica: Direktor Adnan Nuhagić krši Statut i opstruiše rad Nadzornog odbora


Gradonačelnik Zenice, gdin Fuad Kasumović uputio je jučer preporuku upravama četiri javna preduzeća da postupe u skladu sa zaključcima Gradskog vijeća Zenica sa 10. sjednice održane 29. juna 2017. godine. Gradonačelnik traži da uprave, odnosno nadzorni odbori poduzmu Zakonom predviđene radnje i da odmah povuku eventualno podnesene blokade računa Nogometnog kluba Čelik. Preporuka Gradonačelnika i Gradskog vijeća je da se sagleda mogućnost otpisa dugovanja koja NK Čelik ima prema gradskim javnim preduzećima i to u ukupnom iznosu 2.664.200 KM. Na ovaj način stvorili bi se uslovi da jedan od simbola grada krene u proces ozdravljenja.

I Nadzorni odbor NK Čelik radi na analizi trenutnog stanja kluba, pročitajte saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

Kako bismo izvršili što bolju analizu trenutnog stanja NK Čelik Zenica i u skladu s istom ponudili mišljenje novom Upravnom odboru, od v.d. direktora Adnana Nuhagića smo 06.07.2017. zatražili da Nadzornom odboru pripremi i dostavi potrebnu dokumentaciju (LINK) koja se uglavnom odnosi na period iz mandata prelaznog Upravnog odbora (januar – juli 2017.).

U skladu sa zahtjevom Nadzornog odbora, v.d. direktora Adnan Nuhagić je bio dužan dostaviti  izvještaj o radu, finansijski izvještaj, ugovore, anekse i ispisnice iz proteklog perioda, sistematizaciju radnih mjesta i izvještaj Finansijske policije, te je za pripremu te dokumentacije dobio sasvim razuman rok od 8 dana.

Međutim, na upit člana Nadzornog odbora za preuzimanje te dokumentacije na dan isteka roka, direktor Nuhagić je rekao kako nam istu ne može ustupiti jer je navodno predsjednik Upravnog odbora gosp. Jasmin Memišević zahtijevao tu dokumentaciju na uvid prije nego se ona preda Nadzornom odboru.  Kada smo kontaktirali gosp. Memiševića, rekao nam je kako on tu dokumentaciju nije zahtijevao kao preduslov da se ona preda Nadzornom odboru, te da nema ništa protiv ustupanja iste.

Napominjemo da je, prema novom statutu kluba, direktor dužan ustupiti klupsku dokumentaciju Nadzornom odboru, neovisno o mišljenju predsjednika ili drugih članova Upravnom odbora, te da ovakvim postupanjem Adnan Nuhagić direktno krši statut, zbog čega ćemo preduzeti zakonom previđene mjere protiv dotičnog.

Treba uzeti u obzir da ugovor v.d. direktora Adnana Nuhagića ističe 31.07.2017., a zbog svega navedenog i zbog Nuhagićevog odnosa prema radu iz prošlog perioda čemu su svjedočili neki članovi Nadzornog odbora, Upravnom odboru smo uputili prijedlog (LINK) da što prije raspiše konkurs za poziciju direktora, te dotičnom ne produži ugovor.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist