Radio nastavlja spajati Zenicu i Niš


Od 10. do 14. augusta petnaest mladih ljudi, članova Udruženja „Naša Djeca“ Zenica u sklopu kojeg djeluje radio „Active“, su boravili u Nišu gdje su zajedno  sa članovima „Super radija“ iz Niša, radija 3fach i RaBe iz Švicarske održali niz radionica i sastanaka.

Sastanak je održan u sklopu projekta „Reconnecting a region“ koji traje već godinu dana. Prije ovog sastanka članovi radija „Active“, „Super radija“ i švicarskih radija Rabe i 3fach su prošle godine boravili u Zenici gdje su radili na razvojnim strategijama. Na susretu u Zenici je i osmišljena emisija „ Zenica – Niš calling“ koja se već pola godine emituje iz studija u Zenici i Nišu. Treba naglasiti da su sve četiri radija community mediji i da u osmišljavanju i realizaciji programa učestvuju mladi ljudi.

Na sastanku u Nišu se kroz različite radionice radilo na unaprijeđenju emisije „Zenica – Niš calling“ koja je dobila potpuno novi izgled, te su održana dva treninga na temu novinarstva i marketinga koji će uveliko olakšati rad članovima oba radija. Radionice i treninzi su vođeni od strane stručnjaka i mentora iz Švicarske.
Kako je 12. august Međunarodni dan mladih, tada se realizovala specijalna emisija o mladima u regionu koja se vodila direktno sa Niške tvrđave.

Također, kako je u to vrijeme bio najveći jazz festival u regionu, „Nišville“, mladi su u slobodno vrijeme uživali u izvedbama regionalnih i svjetskih zvijezda poput Candy Dulfer, Alpha Blondy, Rambo Amadeus-a i mnogih drugih.

Emisija „Zenica – Niš calling“ nastavlja svoje emitovanje početkom septembra, a istu možete pratiti na 88,5 FM ili putem linka na www.activezenica.org .

Projekat „Reconnecting a region“ je podržan od strane Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist