Narednih 7 dana Zenica postaje regionalni centar mladih


U Zenici će se od 3. do 9. septembra održati Regionalni sastanak lidera omladinskih organizacija na kojem će učešće uzeti 25 mladih iz Moldavije, Švicarske, Kosova, Makedonije, Srbije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ovaj sastanak se održava svake dvije godine, a ovo je prvi put da bude organizovan u Bosni i Hercegovini. Projekat je finansiran od Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih (SAJV) koji zajedno sa Udruženjem za brigu i opšta prava djece „Naša djeca“ Zenica organizuje sastanak. Tema ovogodišnjeg sastanka će biti „Fundraising and storytelling“ što i jeste zajednički problem svim organizacijama u regionu.

Svečano otvaranje sastanka će biti upriličeno u konferencijskoj sali iznad restorana „Dubrovnik“ u ponedjeljak od 10:00 do 11:30.

Na otvaranju će biti predstavljeni organizatori, a pored učesnika sastanku će prisustvovati partneri i prijatelji Udruženja „Naša djeca“. Pored predstavljanja organizatora, učesnicima će se obratiti Olaf Deussen predstavnik EU delegacije u Bosni i Hercegovini i  Andreas Tschöpe, predsjednik Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih (SAJV).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist