Predstavnici community medija iz Poljske, Srbije, Bugarske i sa Kipra dolaze u Zenicu


 

U Zenici će se od 31.10. do 06.11. održati sastanak predstavnika community medija iz Poljske, Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i sa Kipra. Ovaj sastanak je samo jedna od aktivnosti projekta „Youth For Free Media“ ( Mladi za slobodne medije ) koji realizuje Udruženje za brigu i opšta prava djece Naša djeca i koji je podržan od strane Europske komisije.

Ovo je drugi projekat ove vrste koji realizujemo ove jeseni. Zakonske regulacije, planiranje zajedničke emisije i Open air radio show su samo neke od stvari koji će biti realizovane u narednih 7 dana. Ono što je možda i najbitnije za naše članove, koji su većinom studenti i srednjoškolci, je to što će imati priliku da usvoje nova znanje od kolega sa community radija koji već godinama uspješno rade, rekao je Aldin Vrškić voditelj programa za mlade Udruženja Naša djeca Zenica.

Ova aktivnost je samo još jedna u nizu koje Udruženje realizuje sa prijateljima i partnerima iz inostranstva.

Kao što već znate cijelo ljeto su članovi našeg Udruženja proveli na raznim edukacijama, treninzima i razmjenama širom Bosne i Hercegovine i europe. Tim tempom, samo u obrnutom smjeru, odnosno dovođenjem mladih u naš grad smo nastavili i ove jeseni. Nakon svakog projekta ove vrste naši članovi budu jači za jedno novo iskustvo, usvoje novo znanje i u konačnici postanu još aktivniji članovi našeg društva, dodao je direktor Udruženja Ernad Bihorac.

Pored radionica, za goste će svaku noć biti organizovana prikladna društvena aktivnost, a u toku svog sedmodnevnog boravka će jedan dan posjetiti i BH Radio 1 u Sarajevu.

Radio “Active” je prvi bosanskohercegovački community radio (postojeći model u svijetu; model koji razvijamo u Zenici). Radio osluškuje potrebe lokalne zajednice i isključivo je u službi zajednice i za zajednicu; neprofitan, nepolitički i nevladin. Program omogućava djeci i mladima da kreiraju medijski program kroz autorske emisije. Trenutno, na sedmičnom nivou, uživo se realizira 17 različitih autorskih emisija; regionalna emisija Zenica-Niš calling; kao i emisija Active jutro koja se emitira pet puta sedmično. Kroz ove, i druge emisije, naše slušatelje nastojimo potaknuti na kritičko razmišljanje. U našem programu ne možete slušati folk i turbo folk ali možete čuti svjetske, elektronske, rep, chill i alternativne zvukove. Više o radiju „Active“ pročitajte na www.activezenica.org.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist