U Zenici u novembru takmičenje u govorništvu za srednjoškolce i studente


Regionalni ured u Zenici Europskog parlamenta mladih Bosne i Hercegovine narednog mjeseca organizira “Natjecanje u govorništvu” namijenjeno srednjoškolcima i studentima. Takmičenje će biti održano 11. novembra u sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Potencijalni takmičari trebaju pripremit ipetominutne govore na temu “Što je nama Europa?”. Tema može biti obrađena afirmativno ili negativno. Prilikom pripreme govora, takmičari mogu gledati Evropu iz društvene, političke, kulturološke ili bilo koje druge perspektive. Također, osvrnuti se na prošlost, sadašnjost ili budućnost.

Najbolji će govoriti u finalnoj rundi na temu iznenađenja.

Takmičare će ocjenjivati Darian Pokaz, trener Debatnog kluba Katoličkog školskog centra Sv. Pavao Zenica, Spahija Kozlić, trener Debatnog kluba Pravnog fakulteta i Teuta Bicaj predsjednica Europskog parlamenta mladih BiH.

O važnosti i ciljevima ovog projekta i misije Europskog parlamenta mladih kazala nam je Teona Nešović, koordinatorica Regionalnog ureda u Zenici.

Misija Europskog parlamenta mladih je konstantan rad n aobrazovanju i usavršavanju mladih, a s ciljem izgradnje društva aktivnih građana koji će doprinositi pozitivnim promjenama.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. Svi takmičari će dobiti certificate o učešću, a najbolje čeka iznenađenje.

Prijavite se putem linka do 5.novembra klikom OVDJE.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist