Zimska idila u Zenici – Da li je ove godine drugačije?


Emisija Laganica emitovana 15. 11. 2017. godine bila je u znaku zimske idile u Zenici.
Da li je ova godina drugačija od ostalih?
Ukrasi iako su siromašni, značajno obasjavaju i uljepšavaju naš grad. Još jedna dodatna atrakcija je otvoreno klizalište na trgu Alije Izetbegovića koje pruža cjelodnevnu zabavu za djecu i mlade, ali naravno i za živahne starije osobe. Oko klizališta su postavljene kućice u kojima je moguće kupiti hranu i piće, a uz sve to, tu su i razni muzički sadržaji. Klizalište je na samom početku postalo atrakcija u našem gradu koja mami značajan broj osoba željnih dobre zabave. Cijena karte je prihvatljiva, a klizaljke možete iznajmiti u kućici ispred klizališta.

Pored svih gradskih atrakcija i uzbuđenja oko nadolazećih praznika, tu je i realna slika zimske idile u Zenici. Svjesni smo da je Zenica grad koji je jako zagađen, a tokom zimskih dana postotak zagađenosti je na visokom nivou.

„Lijepo je sve, ali je teško disati“- poručio nam je naš slušalac.

No, ono što je također karakteristično za Zenicu su Smetovi, te tokom zime trebali bismo što više vremena provoditi na ovoj planini. Smetovi nisu mnogo udaljeni a zagarantovan su izvor svježeg zraka.

Toplo vam savjetujemo da svoje slobodno vrijeme provedete na svježem zraku. Odvažite se i sa društvom prošetajte do Smetova, traje duže ali je zabava zagarantovana. Ne dozvolite da zimske čarolije posmatrate kroz prozor, upustite se u zimsku avanturu i uživajte.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist