XVII festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2018


Pozivaju se pozorišne kuće, ansambli i ostale organizacione forme profesionalne pozorišne produkcije iz Bosne i Hercegovine i inozemstva da prijave predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u glavnom takmičarskom programu XVII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. koji će se održati u periodu od 05. do 12. maja 2018. godine u Zenici, BiH.

Bosansko narodno pozorište Zenica, kao organizator i realizator festivala, za ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji u okviru glavnog takmičarskog programa festivala preuzima obavezu subvencioniranja dijela troškova putovanja. Sa pozorištima sa kojima BNP Zenica ima potpisane ugovore i sporazume o saradnji i redovnoj razmjeni repertoarskih predstava, festivalske izvedbe mogu se realizirati i u okviru tog oblika saradnje.

Svim gostujućim ansamblima će biti pružena tehničko-tehnološka i produkciona podrška u pripremi i realizaciji adaptacione probe i festivalske izvedbe predstave, a u odnosu na produkcijske i tehničko-tehnološke mogućnosti.

Više o propozicijama učešća na festivalu možete pronaći na stranici BNP Zenica. Prijavni list za učešće također možete pronaći na stranici.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist