Ekonomski fakultet u Zenici: Projekat “E4U” kroz ovosedmične aktivnosti

Written by on 31/05/2018

Ured specijalnog predstavnika Europske Unije u Bosni i Hercegovini je i ove godine pokrenuo projekat za mlade, pod nazivom „EU for You – E4U“, kojim angažira studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija .

U sklopu ovog projekta i kroz kampanju „Ostani – (P)ostani“, studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Poljoprivrednog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, organizuju aktivnosti u toku ove sedmice, sa ciljem ukazivanja na problematiku odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Tako je jučer u Gradskom parku u Zenici organizovana predstava „Ostajte ovdje“ , koja je za cilj imala pokazati društvu da se ovdje može ostati i da se kroz kulturu pokaže kako se jedna zemlja izdvaja od druge.

Sljedeća aktivnost koju organizuju studenti u okviru ovog projekta jeste konferencija „(P)ostani“, koja će se održati sutra, 01.06. kada će ugostiti start-up poduzetnike, koji su ostali u Bosni i Hercegovini i pokazali da se nešto može učiniti, kaže nam jedan od organizatora ove konferencije, student ekonomskog fakulteta u Zenici, Dženan Delić.

Foto: Zenit.ba

 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist