Elektronska muzika i saksofon! Ra1n i Crni! + Marlon Bright o Elevation ekipi!

Written by on 27/07/2018

Već je postalo uobičajeno kako subotnji izlazak u Zenici do jutarnjih sati možete provesti u Pivnici Libertas. Tako će i ove subote, 28.07.2018. godine, od 21:00 sat posjetioci moći uživati uz elektro tonove rezidenta večeri RA1N-a kojem se na stejdžu pridružuje Crni na saksofonu.

Elevation entertainment ekipa je kroz projekat PLUS ONE ovaj put odlučila predstaviti zeničkog saksofonistu Almina Redžpovića, poznatijeg kao Crni. Do sada su se kroz ovaj projekat predstavili DJ -evi Schicksal, Refa T., DJ Crab i Marlon Bright.

Marlon Bright nastupao je 21.07.2018. godine i pokazao kako Zenica ima kvalitetne DJ – eve koji znaju šta rade za miksetom te kako probuditi emociju i atmosferu dovesti do usijanja, a što rezultira cjelovečernjim plesom.

Sa Marlonom smo razgovarali o elektronskoj sceni u Zenici, o Elevation ekipi, ali smo se dotakli i njegovih početaka u svijetu DJ – inga.

Marlon Delibašić scenskog imena Marlon Bright zvanično se počeo baviti DJ -ingom prije nekih pet ili šest godina, kada je kupio opremu. Mnogo prije toga bio je prisutan na sceni kao slušalac i posjetitelj elektro evenata i kako on kaže “wanna be DJ” misao mu se vrtila negdje od 2003. godine. O ritmu i žanru muzike koju pušta ističe kako nikada nije bio striktan, jer voli da luta kroz muzičke žanrove gdje se ne ograničava, odnosno daje prostora da mix uvijek ima neku dinamiku i razigranost. Od žanrova koje najčešće vrti napominje da su to progresivni, deep i melodični techno. Emocija je ta koja treba da se osjeti u trakama bilo kojeg žanra, dodaje Marlon.

Marlon Bright za RadiYo Active

Elektronska scena, ne bih da budem negativac već samo realan, u našem gradu trenutno ne postoji. Da postoji to bi značilo da se redovno održavaju eventi, elektronska muzika na različitim lokacijama od različitih organizatora. Trenutno, tj. u zadnjih pola godine do godinu možda, bude povremeno dešavanja Partycoolture i Elevationa što je za svaku pohvalu.

Elevation ekipa je super, mladi momci kreativci sa istom idejom i ciljem, momci koji gaje ljubav prema elektronskoj muzici i tom načinu života. Mislim da svaki rad i trud na ovako oskudnoj muzičkoj sceni može ostaviti osjetan dojam. Malo je ljudi koji slušaju elektronsku muziku, a pod tim mislim i da redovno posjećuju evente, a pogotovo one starijih generacija, pa iz tog razloga mislim da je cilj da se mlađe generacije animiraju i upoznaju sa elektronskom muzikom u našem gradu dobar.

PLUS ONE projekat je cool zamisao, a promocijom mlađih DJ- eva doći će i mlađi slušaoci koji su nada za opstanak ovakve muzike u gradu.

U subotu sjedinjenje saksofona i elektro tonova. Pivnica Libertas od 21:00 sat! O Elevation događajima možete slušati u emisiji POZITIVA sa Pozitivkom na 88,5 fm ili putem ovog portala klikom na “nerviraj me” u donjem desnom uglu. 🙂

Pivnica Libertas nalazi se na adresi Školska 10, Zenica. Ukoliko do sada niste otkrili čari Pivnice Libertas u nastavku vas provodimo kroz istu. Kliknite OVDJE za virtuelni obilazak Libertasa, a u subotu okupite ekipu pa dođite i zaplešite.

 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist