Crossfit za djecu


Škola karate KK “Zenica Mladost” vrši besplatan upis za početnike za djecu svih uzrasta. Ovaj klub razvio je novi modalitet treninga pod nazivom”Crossfit”.


Za naš portal o novom programu KK”ZenicaMlafost”govorio je glavni trener Mirza Kovač:

“CrossFit nije specijalizirani fitness program, već namjerni pokušaj optimizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 priznatih područja fitnessa. Ta područja su: kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, radna izdržljivost, fleksibilnost, snaga, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža i preciznost. Osnovni zadatak ovog modaliteta je da djecu naučimo da kvalitetno vladaju svim kretnjama koje su im neophodne za bavljenje bilo kojim sportom, te da njihove motoričke sposobnosti podignemo na najviši nivo”.


Ovaj klub postoji skoro 50 godina u našem gradu i klub je koji je ostvario do sada mnogo uspjeha kako na državnom tako i na kontinentalnom i svjetskom nivou. Trenerski tim čine visokoobrazovani treneri koji su se usmjerili samo na ovaj sport što je u našem gradu pa i u našoj državi rijedak slučaj. Karate omogućava kroz trenažni proces razvoj psiholoških sposobnosti, razvoj muskulature trupa, gornjih i donjih ekstremiteta, te simetričan razvoj lijeve i desne strane tijela, a pored tjelesnog razvoja djeca će kroz karate naučiti disciplini i poštovanju.

Sva djeca koja žele da razviju svoje tjelesne sposobnosti imaju priliku da se upišu u ovaj klub.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist